– Då hade det varit toppchans

Publicerad 2016-11-17

Veijo Heiskanen åker till Norge i angeläget ärende

Veijo Heiskanen reser med en häst till Bjerkes V75-tävlingar.

Men Conny Sisu kommer i angeläget ärende.

– Från framspår hade det varit en toppchans, men det kan gå ändå, säger Veijo.

Åbytränaren är stekhet för dagen och nyförvärven kommer in på löpande band. Bland de senaste mer kända hästarna märks V75-vinnaren New Muscle Ås och Valla D'Estino, den sistnämnde norsk stoderbyvinnare med drygt 1,1 miljoner kronor på kontot som följer med Veijo hem efter starten i V75-2 på lördag. Heiskanen har i princip fullt i sitt 60 hästar stora stall säger han och när han lastar Conny Sisu till V75 på Bjerke låter det som att det är i angeläget ärende. Conny Sisu har gjort fyra sarter för Veijo och började med en överlägsen seger. Därefter provades han i derbykvalen men en startgalopp spolierade chanserna. Conny Sisu avslutade mycket bra till tredjeplatsen bakom Day Or Night In och Pasithea Face.

"Varit förkyld och åtgärdad"

I starten efter det så blev det på nytt galopp och efter fjärdeplatsen senast fick Conny Sisu en paus.

– Han var lite sliten och blev åtgärdad. Han var även förkyld under tiden och fick stå över. Sedan har vi tränat på igen och hästen är väl förberedd. Han har förutom jobben på Balltorp även gått banjobb och jag var mycket nöjd. Det är en fin häst som känns minst lika bra nu som när han gjorde debut för mig, säger Veijo Heiskanen.

"Slåss om segern trots bakspår"

Conny Sisu har spår tio i V75-avslutningen och enligt tränare Heiskanen låter det aktuellt trots bakspåret.

– Från framspår hade det varit en toppchans, men det kan gå ändå om det inte strular. Hästen är så pass bra för klassen att han kan vara med och slåss om segern med rätt resa. Han har hovar för att gå utan skor och tillåter banan så blir det barfota runt om.

Michael Carlsson, Kanal 75