Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna, onsdag 7 december

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Åby och Solvalla, 7 december

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG24 17.45

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

✓ V86-1

Loppet

Ingen hög klass men ett ganska roligt stolopp ändå.

Tipsettan

Makera fick en alldeles för tung inledning senast med tredjespår fram till dödens. Hon var tidigt slagen men kämpade på väl, det finns ingen anledning att tro att formen är i vikande.

Motbuden

Othala har hittat formen igen efter en downperiod. Utgångsläget är lite chansartat men får ändå betecknas som bra. Om det här loppet hade körts för ett par månader sedan hade Raspberrysky förmodligen

varit storfavorit och haft toppchans, men de senaste starterna har indikerat sämre form

Skrällbudet

Tipsy såg fin ut senast då hon satt fast. Det har varit några starter innan det som hon inte var på topp, men i början på året var hon fin.

Spetsbudet

Azumi vill till spets, men vi säger inte att garanterat blir så.

✓ Vår rankning

 Vår rankning

12 Makera

  7 Othala

11 Rasberrysky

13 Lirac de Zeun

  3 Tipsy

  4 Bikini

  5 In Photo

  1 Lavendel Girl

  2 Azumi

14 Fancy Flair

10 Caddie June

  9 Incredible H.C.

  8 Above All

  6 French Flair

✓ V86-2

Loppet

Jättemycket utrymme att skriva om loppet, och så lite att säga … För det här kommer förstås inte att handla om tävling utan i första hand, utan mer för alla trav­älskare att försöka skaffa sig en uppfattning om var Nuncio (bilden) befinner sig i sina Prix d’Amerique-förberedelser. Får han springa på, eller är det här ett första lugnt uppbyggande lopp där han får jogga på i ledningen och bara sträcka ut till slut?

Tipsettan

Med den vanliga brasklappen inslängd, att alla hästar kan vara sjuka eller galoppera bort sig, är det givet att Nuncio vinner det här loppet. Förmodligen

efter att ha tagit ledningen och fått bestämma som han vill. Men även med vilket annat scenario som helst. För det finns inte på kartan att dom andra lyckas lura honom på ledningen och sedan stänga in honom. Vilket vore det enda som skulle kunna göra loppet intressant ur en spelmässig och sportslig synvinkel.

Motbudet

Om Nuncio blir struken tycker vi att det är läge att gardera loppet. Innan strykningen av Knows Nothing var vi inne på att han skulle ha fin chans att nå ledningen och leda runt om men nu skulle det bli mer öppet i det scenariot. Attack Diablo?

Skrällbudet

Vi gillar Claes Boko jättemycket. Han kan inte besegra Nuncio men det vore väldigt roligt att se honom göra ett bra lopp för framtiden.

Spetsbudet

Nuncio håller ut de andra som mest är intresserade av att komma ner på innerspår bakom honom.

✓ Vår rankning

 Vår rankning

  1 Nuncio

  3 Attack Diablo

  6 Charrua Forlan

  7 Claes Boko

  4 Nato Dream

  5 Partout Simoni

✓ V86-3

Loppet

Låg klass men ytterligare ett roligt spellopp.

Tipsettan

Valentino är en fin häst men ingen stjärna. Senast fick han maxutdelning efter en fin resa. Det är enklare emot nu, kanske så pass mycket enklare att han ”bara vinner”. Det är svårbedömt eftersom han bara gjort en start i Sverige tidigare, han tävlar ju mest i Danmark.

Motbuden

Une di Poggio är ett treårigt sto med dåligt utgångsläge. Det senare är en minusfaktor, det första är det inte, men det är tufft för unga hästar att möta äldre. Une di Poggio har annars bättre kapacitet än kanske alla andra hästar i loppet. Senast avslutade hon mycket bra efter att ha inlett loppet med en galopp. Commendatore är en bra häst. Inget riktigt vinstläge nu men om tempot blir hårt gynnas han av det och då kan han absolut bli farlig. Werdelin streckar vi mest för att vi har respekt för Heiskanens hästar.

Skrällbudet

Stepping Key var med i samma lopp som Une di Poggio senast och visade fin form via pigg spurt efter att ha blivit dragen bakåt av en trött häst.

Spetsbuden

Elegant Ås eller Nemo Adamas. Fördel Elegant Ås.

✓ Vår rankning

 Vår rankning

  9 Valentino

11 Une di Poggio

  1 Elegant Ås

12 Commendatore

  5 Stepping Key

10 Werdelin

  7 Lonely Vacation

  2 Stronger N’therest

  6 Freedom Transs R.

  3 Nemo Adamas

  8 Pearl di Poggio

  4 Sharp Frontline

✓ V86-4

Loppet

Tvååringslopp.

Tipsettan

Lorina Citron krossade motståndet från dödens i sin tävlingsdebut. Det är bra chans för henne igen men vi hittar tänkbara minus. Dels andraspåret, det kan bli lite väl stressigt för henne, dels den korta distansen. Lorina Citron verkar ju ha styrkan som ett vapen och även om hon säkert klarar den här distansen, kanske den är ett minus i förhållande till konkurrenterna.

Motbuden

Violet Bi är fin och snabb. Elaiza Camto tycker vi också ger ett trevligt intryck. Golden River vann från dödens i debuten. Det ser ut att vara tuffare emot nu men den här gången kan hon kanske i gengäld komma till ledningen.

Skrällbudet

Återigen ett lopp med många tänkbara.

Catilla Fabulous?

Spetsbudet

Golden River? Svårt att sia om det här.

✓ Vår rankning

Vår rankning

  2 Lorina Citron

11 Violet Bi

  9 Elaiza Camto

  7 Golden River

10 Mellby Fake

  4 Catch My Love

  3 Drizzle C.C.

13 Kiss Me Tooma

  8 Catilla Fabulous

  5 Arctic Chime

  6 Estelle Sisu

14 Aries de Vie

  1 Cash Lady

12 Elle Mearas

✓ V86-5

Loppet

Få hästar men ett fint lopp.

Tipsettan

Nitro Diablo inledde karriären med sju

starter, utan att vinna och utan att imponera. Men sedan lossnadet det helt plötsligt. Tände han till på att de ryckte skorna på honom? Nej, så enkelt var det inte den här gången – Nitro Diablo går alltid med skor, och det är ju något som gynnar honom den här gången, nu när barfotaförbudet har inträtt. Det är hårdare emot den här gången men nu när Nitro Diablo har tänt till kan han mycket väl reglera det

här motståndet också

Motbuden

Tyson Dimanche är mycket osäker. Han vann debuten från ledningen, därefter har han galopperat varje gång, i fyra raka starter. Det är med andra ord statistiskt bra mycket större chans/risk att han galopperar bort sig än att han sköter sig. Men om han skulle stå på benen är vi inne på att han är bästa hästen. Corporate Wheels har varit mycket fin hittills – fem starter har gett tre segrar, en andraplats och en tredjeplats. Han är snabb, travsäker och lättplacerad och garanterat med i den främre träffen den här gången också, även om motståndet är hårdare nu. Schatzi Fayline brukar gå barfota, man måste med andra ord utgå från att skor på kommer att vara ett minus. Det är annars en bra häst för klassen och vi vill inte, vågar inte, nonchalera henne.

Skrällbudet

Raijin Face är en fin häst som är härdad i hårdast tänkbara konkurrens. Det har varit blandad kompott på slutet, mest neråt, men han sett rätt så fin ut

i skymundan när han väl fått till det.

Spetsbudet

Spetsstriden är öppen eftersom de flesta hästarna inte har haft framspår så många gånger i bilstart. Sedan är det inte säkert att det laddas för fullt när det är lång distans. Ska vi gissa på Corporate Wheels?

✓ Vår rankning

 Vår rankning

  5 Nitro Diablo

  3 Tyson Dimanche

  4 Corporate Wheels

  1 Schatzi Fayline

  6 Springfield

  8 Bivo Torkdahl

  7 Poulter

  9 Raijin Face

  2 Unexpected

✓ V86-6

Loppet

Stolopp av okej klass. Framför allt ett kul spellopp.

Tipsettan

Bonbon Mearas har tråkigast läge men bra chans efter­som det är enklare emot nu. Om hon laddas för fullt kanske hon till och med kan nå ledningen, om de invändiga är villiga att släppa (inte otänkbart). Hon åkte dit från den positionen senast men var bra ändå och kanske hade hon hunnit undan då om inte kusken gjort ett försök att packa fältet i sista sväng i stället för att låta henne knalla på.

Motbuden

Dionne Sisu är intressant med spetsläge, och väljer man att släppa får hon ju i alla fall en fin resa. Senast avslutade hon bra i skymundan i en snabb avslutning. Hon har varit formstark länge och den sitter fortsatt där. Seronera var uppåt igen senast. Hon är en av flera hästar som kan öppna bra.

Skrällbudet

Corinne af Solnäs. Ingen skräll men rensar nog lite.

Spetsbuden

Vill Dionne Sisu ha spets så tar hon den. Om hon inte vill ha den vill hon nog helst släppa till Seronera eller Bonbon Mearas. Men däremellan finns startsnabba Paduca Dream och det är inte en lika bra rygg.

✓ Vår rankning

 Vår rankning

  8 Bonbon Mearas

  2 Dionne Sisu

  6 Seronera

  3 Corinne af Solnäs

11 Tarragona Ås

  9 Enjoy Boko

  4 Paduca Dream

  5 Ninepoints Ariel

12 Jeepster

10 Kay Adams

  1 Faith Hill

  7 Digital History

✓ V86-7

Loppet

Fint lopp där de flesta av de bästa hästarna har fått bra spår och där de fyra sistarankade får ses som mer eller mindre chanslösa på förhand.

Tipsettan

Ultimate Photo är en fin norsk häst som var en av de betrodda i norska Derbyt där han bkev trea. Efter det loppet fick han vila ett par månader. Därefter fick han göra tuffa tre starter på två veckor. Elva dagars vila mellan det senaste och det här loppet kan vara i minsta laget men då han har ett bra läge och går från alla positioner får han ändå tipset.

Motbuden

Nobel Southwind är som Ultimate Photo en fyra­åring mot äldre, men det tror vi inte ska spela så stor roll. L.Dees Maggiesbest imponerar på oss. Senast var hon inte så betrodd mot bra hästar men hon tog en dryg längd på en sådan som Dragster över upp­loppet och visar att hennes spurtförmåga är bättre än de flesta andra i klassen. Mr Hot Shot kan mycket. Västerbo Arthur likaså. Hans form dock i vikande?

Skrällbudet

Protector, bara för att han får en fin resa.

Spetsbudet

Inga startraketer. Vi kan inte bara gissa.

✓ Vår rankning

Vår rankning

  3 Ultimate Photo

  5 Nobel Southwind

10 L.Dees Maggiesbest

  4 Mr Hot Shot

  1 Västerbo Arthur

  2 Protector

11 Peter Bagger

12 Red Hot Snapper

  9 Sugarboy Petoj

  6 Lucky Sec

  7 Divas Revansch

  8 Somersault Sally

✓ V86-8

Loppet

Treåringarna får verkligen kämpa på ända in i kaklet av det som är 2016.

Tipsettan

Antonio Trot har inga märkvärdiga resultat bakom sig i de senaste

starterna men vi kan lova att formen är bättre än resultaten visar. Han gynnas nog av att alla måste gå med skor på den här gången och hans spurtförmåga

är det inga fel på så läget är nog rätt så bra för hans del eftersom han ändå inte kan vara med på allvar och hugga från

start.

Motbuden

Rafiki Fri är en mycket bra häst som vi kan tycka borde ha fått mycket mer med sig från den här säsongen än han har fått, även om fem segrar och en kvarts miljon kronor på kontot inte skäms för sig. Om han inte hamnar för illa till och kusken kan få till det på ett sådan sätt att hon kan undvika att ge Rafiki Fri en alltför elak resa, är det bra chans att han visar sig starkast.

Skrällbudet

Han Herred är en jättefin häst som presenterades i tveksamt skick i comebacken efter drygt fem månaders vila. Svårt för oss att veta vad som talar för att han ska vara finare den här gången, men om han är finare kan han absolut duga, trots att han inte funkade senast avslutade han ändå 11,5 sista 700.

Spetsbuden

Dream on Honey, snabb ut men vill nog smyga Defrag Am ännu snabbare? Hans taktik?

✓ Vår rankning

 Vår rankning

  9 Antonio Trot

  7 Rafiki Fri

  6 Hochthereitis Sox

  1 Evil Enok M.E.

10 Explosive Merlot

  5 Defrag Am

11 Han Herred

  3 Earn n’Burn

  4 Rally Esset

  2 Dream on Honey

  8 Global Touchdown

Se i faktarutan nedan för expertens systemförslag, bästa spel, spikar och luring med mera.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav