Matilda Persson bli Sommartravpratare

TRAV

Succén med Sommartravpratarna är tillbaka – här är profilerna du får du lyssna på i sommar

1 av 4 | Foto: PERNILLA WAHLMAN
Matilda Persson blev den första rullstolsburna att ta körlicens och starta i ett travlopp. Nu pratar hon om sitt liv i Sommartravpratarna.

Sommartravpratarna är tillbaka.

I år kommer Matilda Persson, som är Sveriges första rullstolsburna kusk, att prata om sitt liv.

Sommartravpratarna har varit ett uppskattat inslag under sommaren. Genom åren har välkända profiler som Stig H Johansson och Micke Nybrink berättat om sina liv och upplevelser.

Nu har satsningen haft en paus sedan 2012 men i sommar är succén tillbaka.

I år får lyssnarna ta del av kusken Matilda Perssons liv. Matilda som är Sveriges första rullstolsburna kusk. Hon skapade rubriker när hon i vintras körde sitt första lopp och möte traveliten direkt.

”Färgstarka och modiga personligheter”

Dessutom kommer artisten Kee Marcello, kusken Kaj Widell, och den tidigare travkusken Lennart Forsgren vara sommarvärdar.

– Årets kvartett är ett gäng färgstarka och modiga personligheter som alla har övervunnit hinder och hittat nya spännande vägar i livet genom travet. Det blir en bra mix med sköna, och emellanåt galna, anekdoter från stridens hetta på travbanan. Men också starka berättelser om fördomar, tuffa förutsättningar, oväntade händelser, hästar och människor som påverkat deras liv på sätt de aldrig kunnat förutse, säger Marie Hallman, producent för Sommartravpratarna.