Joakim, 51, missade 19 miljoner kr på målfotot

Gick ut med missen på Facebook efter V75-omgången: ”Kameravinkeln var lite fel…”

Uppdaterad 2018-08-15 | Publicerad 2018-08-13

Bilden ovan visar hur nära två spelare var att ta hem drygt 19 miljoner kronor på V75 i lördags.

Joakim Widén, 51, var hjärnan bakom ett av systemen som hade fått supervinsten om Readly Express hållit undan för Propulsion.

– Det känns jäkligt tråkigt, det gör det faktiskt, säger han.

Det var jackpot på V75 som avgjordes på Åbytravet utanför Göteborg i lördags.

Och det skrällde rejält på den välkända spelformen.

Bland andra så vann en nollprocentare och enprocentare som rensade bort de flesta spelares chanser till alla rätt.

”Tyckte man såg att han var först...”

Men två system klarade jätteskrällarna och satt kvar med chans till sju rätt i V75-7. Båda hade spikat (bara en häst i ett lopp) Prix d’Amérique-vinnaren Readly Express där.

Stjärnhästen ledde varje meter av loppet, men när mållinjen skars var han sida vid sida med en annan topphäst, Propulsion, som hade liftat med i rygg hela vägen.

Det var så hårt i mål att det dröjde länge innan måldomarna kunde få fram en vinnare.

– Jag tyckte, när man såg på tv att Readly Express var först. När man såg på hjulen, säger Joakim Widén, som satt på en sportbar och följde loppen, med en kompis som var med på systemet.

Till slut kom resultatet: Propulsion hade vunnit Åby Stora Pris med två miljoner kronor i förstapris, med minsta möjliga marginal.

– Kameravinkeln i tv var fel. Jag trodde på dött lopp när det tog så lång tid. Var lite glädje, tystnad och sedan besvikelse hos oss. Vi hade fått några miljoner var, han och jag, förklarar Widén.

Det har gått några dagar nu, hur känns det?

– Det känns jäkligt tråkigt, det gör det faktiskt. Det är alltid roligt att vinna 250 000 kronor (som spelgänget fick på utdelningen på sex- och fem rätt i helgen), men hade gärna bytt alla mina vinster jag har haft mot den i lördags.

– Men man får väl ta det som det är, ibland har man centimetrarna med sig, ibland emot sig. 

”Då hade vi tagit hela potten”

Systemet var ett så kallat reducerat system och innehöll en spik, Victory Kåsgård i V75-6, och sedan så kallade utgångsgrupper där man som spelare sätter krav på att vissa hästar måste vinna.

Eftersom Widén missade den första utgångsgruppen med Elita Memphis och Kindy Cane i V75-5 så krävdes det att Readly Express skulle vinna den sista avdelningen.

– Jag hade Ryssebo La Reine som tredjerank i V75-5. Så hade jag haft med den i utgångsgruppen så hade jag suttit med sju hästar i V75-7, då hade vi tagit hela potten…

I övrigt rankade Joakim omgången riktigt snyggt.

– Nollprocentaren Alcoy hade jag som andrarankad (som du kan se på bilden ovan). Jag tyckte att han hade gjort bra lopp i Frankrike och kommit tillbaka hit nu, därför drog jag upp honom.

Prickat in sju rätt 19 gånger i år

2018 har, bortsett från lördagens tunga miss, varit mycket framgångsrikt, travmässigt, för Widén.

– I går (söndag) satte jag V75:an i alla fall, sju rätt som betalade drygt 18 000 kronor. Det var 19:e gången jag prickar in sju rätt på V75 i år. Jag har spelat in drygt åtta miljoner till mina andelsköpare i år. Dom är nöjda! 

Efter lördagens miss av 19 miljoner kronor la Joakim Widén upp det på sin Facebook-sida.

– Ja, jag har gått ut med det. Det visar bara att man är nära och snart sitter den! säger han.

Det andra systemet som gick miste om 19 miljoner var inlämnat hos ATG-butiken ”Tre T” i Västervik och kostade 600 kronor.

Följ ämnen i artikeln