Trav

– Ingen logik att starta V75 14.30

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

ATG:s vd Hasse Skarplöth.

ATG:s vd Hasse Skarplöth.

Foto: Kanal75

TRAV

ATG tittar på att flytta starttiden för V75.

För Trav365 berättar spelbolagets vd, Hasse Skarplöth, varför:

– Om man börjar gräva i varför V75 startar 14.30 så var anledningen från början att man skulle få in några travlopp i mitten av en fotbollsmatch. Det känns inte bra, att det är anledningen till starttiden för V75, säger han.

Förra veckan kom Travexpressen med avslöjandet att ATG planerar att skjuta fram V75-starten från 14.30 till 16.30 istället.

Nyheten har rört upp mycket känslor i trav-Sverige och många har åsikter om vad som är rätt och fel.

”Finns ingen logik...”

ATG:s vd, Hasse Skarplöth, valde att inte kommentera Travexpressens avslöjande då – nu berättar han för Trav365 varför spelbolaget tittar på en förändring av starttid för den största travspelformen i Sverige.

– Vår affärsutvecklingsavdelning kollar på ett 40-tal projekt just nu, ett av dem är att titta på starttiden för V75. Det finns inget beslutsunderlag, alltså är inga beslut fattade. Men om man börjar gräva i varför V75 startar 14.30 så var anledningen från början att man skulle få in några travlopp i mitten av en fotbollsmatch. Det känns inte bra, att det är anledningen till starttiden för V75. Anledningen ska ju vara att det är en optimal starttid ur ett kundperspektiv. Därför tittar vi på det, säger Hasse Skarplöth till Trav365.

Så enligt er finns det ingen logik i att starta V75 klockan 14.30?

– Ingen logik, men tradition. Och jag har djup respekt för tradition. Om det ska flyttas så ska det finnas en rejäl uppsida för våra kunder. Det ska kännas bra för travbanorna så att de kan fortsätta att attrahera folk och det måste fungera för spelare, aktiva och hästägare, säger spelbolagets vd.

Han fortsätter:

– Det arbetet som genomförs nu är att titta med alla intressegrupper i svenskt trav. Spelare, publik på bana, banorna, aktiva och hästägare. Hos dem ska vi plocka in för och nackdelar med att ha det som nu, och att flytta starttiden. När vi fått det på papper är det dags att börja ta ett beslut.

”Ökat omsättningen med över fem procent”

Enligt Skarplöth visar allt på att människor har mer tid för nöjen och evenemang senare på helgdagarna.

– Ser man till när folk har tid till andra evenemang, se på hockeymatcher, fotbollsmatcher, titta på populära tv-program, så är det väldigt få som börjar 14.30. Det finns fler folk tillgängliga senare på dagen. Så är det. Om man ser på tv-tittare, trots att det här inte är en tv-fråga, så är det i snitt en miljon tv-tittare vid 12.00 en lördag. Klockan 20.00 på kvällen är det fyra miljoner tv-tittare, med det vill jag inte säga att vi ska starta V75 så sent, men tiden mellan 12-20 växer tv-tittandet hela tiden.

– Det som också får oss intresserade är att man senarelagt V75-starten i Finland och haft en omsättningsökning på över fem procent.

Vilket håll lutar det åt, att ha kvar starttiden 14.30 – eller byta?

– Det lutar inte åt något håll, skulle jag säga.

Sedan det här kom ut, vad har ni fått för reaktioner av folk i trav-Sverige?

– Det är blandat. ”Rör inte det värdefullaste i mitt liv”, säger vissa. ”Vi måste utmana våra egna sanningar för att komma framåt”, säger andra. Och däremellan är det en massa andra saker som sägs.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!