Löfgren: ”Jag mådde dåligt”

TRAV

Sanity har behandlats av veterinär efter floppen i helgen Tränaren berättar

Foto: Sanity floppade vid helgens V75.

Sanity floppade som favorit på V75 i helgen.

Anledningen: hästen var ofräsch.

Nu har han behandlats av veterinär.

– Jag mådde väldigt, väldigt dåligt efter loppet, säger tränaren Malin Löfgren till Trav365.

Foto: Malin Löfgren.

Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.

Malin Löfgrens ögonsten Sainty gjorde i lördags sin första starta på två månader och spelades till klar favorit i gulddivisionen. Från spår två skulle körande Kenneth Haugstad hålla ut värsta motståndaren  Ed You och Robert Bergh och leda runt om.

Men det var inget tryck i Sanity från start, och heller inte i loppet, som han fick gå utvändigt om ledande Ed You.

Efteråt visade det sig varför, hästen var sliten i bakknäna.

– Han hade rejält ont. Det är så jäkla lurigt med bakknän, hästen kändes hur fin som helst hemma i träningen och såg lysande ut i värmningen, men när han skulle accelerera bakom startbilen hände ingenting. Det är så himla typsikt att det inte visar sig innan dess. Sådär seg som han var i lördags har han aldrig varit i starten, säger Malin Löfgren.

”Mycket självkritisk”

Har han haft de här problemen tidigare?

– Ja, tidigare i karriären. Det var på grund av de problemen som vi åkte till Frankrike och tävlade med honom från första början, för att han skulle slippa springa med brodd. Man mår dåligt när man plockar ut en häst i det skicket och jag är mycket självkritisk. Men hade jag haft minsta lilla misstanke om att det var något så skulle jag inte ha startat. Jag mådde väldigt, väldigt dåligt efter loppet, men jag hade inte kunnat gjort något annat...

Vill starta på Charlottenlund

Nu har Sanity behandlats i sina bakknän av veterinär och några veckors vila väntar.

– Nu är det bara att hoppas att han svarar bra på behandlingarna, det brukar han göra. I så fall kör vi på och då kanske han kan starta om tre veckor ungefär.

Vad är målet framöver?

– Först och främst Masters-finalen på Charlottenlund i mitten av september, men vi måste ha ett lopp i honom innan dess. Men som sagt, det är bakknäna som styr nu och vi får hoppas att behandlingen gör honom bra så fort som möjligt.

Frankrike i vinter igen?

– Det är grundplanen. Det är tre lopp i oktober som han ska gå i om allt går bra. Det är samma lopp som han gick i i fjol, men på lite andra banor, säger Malin Löfgren.

Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.