Nybrink: ”Är så bra att jag blir tårögd”

TRAV

Experten om Extra V75 på Solvalla med storloppet

Foto: Kanal 75
Micke Nybrink

Det är V75 på Solvalla i morgon med Jubileumspokalen.

Klassen är så bra att jag blir lika tårögd som Souloy i lördags.

Jag har åtta, nio spikar på gång.

Prob­lemet: sex av dem startar i samma lopp, årets bästa.

Ska jag fokusera på Extra V75 och Jubileumspokalen i min spalt? Eller köra en vanlig skitsnackarvariant om klantiga kuskar, blinda domare omdömeslösa tränare eller kanske om hur bra jag är rent allmänt? Det frågade jag chefen, ödmjuka killen som jag är.

Skriv en vanlig tyckarspalt, sa chefen. Så jag satte mig ner stirrade men insåg raskt att jag måste göra ett litet myteri. Att inte ta upp Jubileumspokalen är nämligen omöjligt, det loppet går faktiskt utanpå det mesta vi sett i år.

Bästa loppet i år

Hästarna (V75-7) är så bra att nästan alla tolv är givna spikar i vilket gäng som helst. Jag ska inte trötta ut er med alla men här är vad jag tycker (ryggen fri nu, eller hur chefen?) om några av dem.

  2. Magic Tonight. Hästen som ingen kan slå när han kommer till ledningen. Då springer Roger Walmanns svarta hingst världsrekord om det behövs. Så känns det. Han är förstås stenklar.

  3. Claes Boko. Som var hur bra senast? Som såg hur stark ut senast? När han ­plockade ner Standout från dödens fick jag rysningar. Kan väl aldrig torska, eller?

  4. Support Justice. Fruktansvärt bra näst senast då han travade 1.08,5 utanpå B.B.S.Sugarlight sista varvet och bara var knappt slagen. Spikas på alla lappar i alla lägen.

  7. B.B.S. Sugarlight. Det värsta förvandlingsnumret i historien? Lätt i kroppen och kan hålla rekordfart hur länge som helst. Och den brukar ligga runt 1.09. Har han någon botten? Ingen vet. Går såklart inte att stoppa.

 10. Jeppas Maxi. Ålands nya stjärna och en häst som klarar allt. Hur de än kör mot honom så har han alltid en växel till. Slipper göra jobbet nu och vinner lätt då. Löjligt.

 12. Mosaique Face. Lat, liten, oinspirerad och ... fantastiskt bra. Hade rent av vunnit Hugo Åbergs utan galoppen i sista sväng senast. Oerhört svårstoppad om kusken kör i tid, vilket har hänt.

Då har vi alltså sex tänkbara spikar i morgon. Nej, jag vet, problemet är att de startar i samma lopp och att det nästan är omöjligt att säga vem som är bäst av dem. Mitt minne är kort men visst är det här den bästa upplagan av Jubileums­pokalen någonsin? Och har vi kört ett bättre travlopp i Sverige i år? Mejla gärna och säg vilket i så fall. Vilket lopp har innehållit tolva fräscha storstjärnor där alla har potential att bli ännu bättre nästan år?