Titta här, silvertejp löser alla problem

TRAV

Travtränaren Bo V Öman bröt tummen – hittade sin egen lösning

1 av 3

Amatörtränaren Bo V Öman, 80, bröt tummen i en hästolycka.

Hur han löste det: med silvertejp.

– Jag hade inte tid att sitta flera timmar på akuten, säger han till Trav365.

Travtränaren Bo V Ömans häst Trixarn vann V64 på Örebro under måndagen.

I TV12:s direktsändning både innan och efter loppet kunde vi se Bo med tejpad högerhand.

Tidigare på dagen var Bo med om en olycka hemma på gården – och ”gipsade” sig själv.

”Flög flera meter”

– Jag har en ny häst här hemma som är rädd för det mesta, jag gick och höll i honom när en presenning blåste i väg och han blev rädd för det och ryckte till. Jag flög flera meter upp i luften och landade på ryggen, med handen under mig. Tummen fick sig en rejäl smäll, och den är troligen bruten, säger Bo V Öman till Trav365.

Bo ansåg sig inte ha tid att åka ned till akuten och få tummen kollad då det var travtävlingar senare på kvällen, utan han fixade den på egen hand.

– Jag hade inte tid att sitta flera timmar på akuten, även om det är en spricka i den eller om den är bruten så kan de inte göra så mycket åt det. Jag fixade det på egen hand.

Vad gjorde du?

– Först provade jag med gipsbandage, men det fungerade inget vidare. Då provade jag med silvertejp, och det fungerade alldeles utmärkt. Silvertejpen brukar lösa det mesta och den höll tummen på plats.

”Har ont”

Hur känns tummen i dag?

– Jag har ont i den, det har jag, men det är bara att jobba på. Jag kommer inte åka ned till sjukhuset med det här, jag får fortsätta med silvertejp och den får sitta på tills det känns bättre.

Bo V Ömans Trixarn tog sin andra raka seger på V64 under måndagen då han ledde från start till mål och trots att han blivit tolv år gammal ser han väldigt löpglad ut.

– Han har aldrig varit bättre hästen, och han har faktiskt utvecklats det sista året. Han gjorde det väldigt bra vid seger, Björn Goop hade också han en bra häst men min kunde hålla undan till seger och jag var givetvis jättenöjd med honom.

Hur gör du för att hålla honom i så fint skick?

– Jag brukar låta det gå tio dagar mellan loppen när han tävlar, och fyra dagar innan så kör jag ett skarpare jobb med honom och sedan två dagar innan så får han gå ett lite lugnare jobb. Jag har också börjat låta honom springa i sin hage, han står i en väldigt stor hage och jag brukar gå in i hagen och jaga på honom lite så han får springa runt och det tycker han är kul och det trivs han med, säger Bo V Öman.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav