Drog in storvinst – nu slipper Marcus ta dyra studielån

Uppdaterad 2018-08-31 | Publicerad 2014-07-16

20-åringen fastnade för travet i julas - i helgen kom storvinsten på V75

20-åriga Marcus Haeggström från Timrå slipper ta dyra studielån när han börjar plugga.

I helgen spelade han nämligen in storvinsten, på 625 000 kronor, till sig och arbetskollegorna.

– Nu när jag är blivande student sitter det fint, säger han till Trav365.

Marcus Haeggström fick upp ögonen för travet i vintras då han fick följa med sin pappa till Bergsåkers travbana i Sundsvall. Efter det har intresset för sporten och spelet bara växt.

– Det är mycket tack vare pappa jag har börjat spela på trav. I julas tog han med mig på travet då jag fick vara chaufför när de skulle på julbord på Bergsåker. Jag fastnade för travet helt, säger han.

– Det är den bästa spelformen. Allt runt omkring är roligare. Man får information om hästarna. På Stryktipset är det allt på en gång och du får ingen information från lagen. Om man tar sig tid så finns det väldigt mycket rolig information kring travet, fortsätter Marcus.

”Jag var lite feg”

I lördags fick han rejäl utdelning på sin hobby då Marcus satte sju rätt på systemet som han delar tillsammans med sina arbetskollegor.

– Vi spelar tillsammans var fjärde vecka. Förra gången som jag tippade hade vi sex rätt och vann 1 000 kronor. När vi har vunnit lite mindre summor brukar vi använda pengarna nästa gång vi tippar.

–  I lördags hade vi ett ganska stort system, 1 500 kronor. Jag började kika på loppen i onsdags. Jag var länge inne på att spika i V75-1, K.L.M.Buymethemoon, men jag var lite feg. Jag kikade på sajten Spelvärde.se och de varnade för hästen. Då tänkte jag att den kör vi på, vem kommer ihåg en fegis tänkte jag när jag lämnade in.

– Jag spikade K.L.M.Buymethemoon och Arazi Boko. Det är roligt att sätta sådana spikar, än de som är streckade på 50 procent.

”Alla gick på semester”

Vinsten blev 625 000 kronor som de fyra kollegorna delar på. Så varje person får omkring 156 000 kronor.

– Nu när jag är blivande student sitter det fint. Jag tänkte börja plugga redan i höst, men de öppnare en ny linje nästa år här i Sundvall så jag planerar att söka den i stället. De här pengarna kom väl till pass om jag vill slippa ta mycket studielån eller vill köpa en lägenhet.

Vad säger kollegorna?

– De var väldigt nöjda. Alla gick på semester i helgen, så det här är den första semesterveckan för oss, säger han.