Udda knepet som gav V75-seger – tränade på natten

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-15

Daniel Olsson och G.K.Trademark vinner V75-1 enkelt.

Att träna hästarna är en förutsättning för att nå framgång – men att göra det mitt i natten, dagen före start, var något nytt.

Så gjorde kretsen kring G.K.Trademark.

Belöningen: Första V75-segern till stallet.

– Vi kom halv tre inatt, då tränade jag hästarna så de skulle vara mjuka i loppet, avslöjade skötaren efter segern.

G.K.Trademarks tränare Gustav Wernäng och hästens skötare efter segern.

Solvalla-amatören Gustav Wernäng har blivit känd för att vara lik den belgiske skandalkusken Jos Verbeeck till utseendet. Men han kan träna häst också. På Åby fixade G.K.Trademarks stallets första V75-seger till tränarens stora glädje.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Han såg så fin ut och det var bara att inte skulle bli instängd eller överkörd, sa han i vinnarcirkeln.

Segerkusken: ”Jättekul”

Hästens skötare var också med till vinnarcirkeln där det firades rejält. Hon avslöjade den, lite annorlunda, uppladdningen för hästen.

– Vi kom fram hit halv tre inatt, då tränade jag hästarna i paddocken för att de skulle vara mjuka och fina till loppen.

Hästens kusk Daniel Olsson var också mycket nöjd efter triumfen som gav hästens ägare 200 000 kronor.

– Det är jättekul. De har hästarna i bra ordning. Det blev perfekt för mig. Jag kände att hästen inte var 100 i provstarten, så jag fick ändra lite på utrustningen. Sen blev det ett perfekt lopp för mig, sa han.

”Party i kväll”

Som om V75-segern inte skulle räcka. På V4, innan V7-spelet, vann stallets andra häst G.K. In Focus.

– Det blir party i kväll. Vi har redan beställt bord. Vi är 14 stycken som ska ut i kväll, skrålade ett glatt gäng innan de lämnade vinnarcirkel