Kollegans grattis – 600 meter kvar

Foto: Vinner överlägset Kadett C.D. och Robert Bergh vann enkelt på Solvalla. Nybrink: ”Han blir svårslagen i finalen”.
TRAV

”Grattis till segern”.

Det fick Robert Bergh höra av Jorma Kontio med 600 meter kvar till mål  i V64-loppet.

Efter det lämnade Bergh och Kadett C.D. fältet och vann enkelt.

– Det är inte ofta man får ett grattis mitt i loppet, sa segerkusken med ett skratt i vinnarcirkeln.

Succé i Europaderbyt.

Misslyckande i Tyskland.

Under onsdagen, när Solvalla körde Breeders' Crown-semifinaler,  hade Robert Bergh och Kadett C.D. bestämt sig för att visa sig från sin bästa sida igen. Som favorit från bakspår i den första V64-avdelningen tog ekipaget en lugn start, för att sedan köra fram utvändigt det värsta motbudet Aga Khan Boko och Jorma Kontio. På den sista bortre långsidan såg Kadett C.D. strålande ut och Berghs blickar riktades bakåt. Men några motbud fanns inte. Redan 600 meter från mål fick han ett grattis från kollegan, och värsta motståndaren i loppet, Jorma Kontio.

– Jorma ville gratulera mig tidigt, jag fick ett grattis 600 meter kvar. Det är inte ofta det händer, avslöjade Bergh i vinnarcirkeln efter loppet.

”Kan bli den bästa jag tränat”

Efter att Jorma Kontio hade gratulerat till segern stack Kadett C.D. undan på lätta ben över upploppet och vann till synes med mycket krafter sparade och tussarna kvar i öronen.

– Han är väldigt bra när han får starta tätt och inte hålla på så mycket hemma. Det har varit något enormt de sista starterna. Som hästen är, så är det fantastiskt. Han utvecklas på ett enormt och fint sätt. Det är det lilla extra det här och det kommer fram sakta men säkert. Han har potential att bli den bästa hästen som jag någonsin har tränat, fortsatte Robert Bergh.

Hur han beskrev sin nye stjärna? Så här:

– Han är okomplicerad. Enormt allround.

Ägaren: ”Är en superstjärna”

Äger Kadett C.D. gör den före detta schlagergeneralen, och den nuvarande tv-chefen, Svante Stockselius. Han var givetvis på plats på Solvalla för att se sin stjärna springa.

– Det är det här man drömmer om som hästägare. Åh, underbart! Han såg så jäkla snygg ut i dag när vi var in och klappade på honom i stallet. Det här är en superstjärna. Det är som att man får tårar i ögonen bara av att se honom, sa en upprymd och mycket glad ägare.

Spelexperten Micke Nybrink stod i TV4-studion. Han var mycket imponerad över vad han hade fått se. Och konstaterade:

– Kadett C.D. blir svårslagen i finalen.

Finalen det är tal om är Breeders' Crown-finalerna på Sundbyholm om en och en halv vecka. Vad som händer där återstår att se, men som Kadett C.D. såg ut under onsdagskvällen har Nybrink stor chans att få rätt...