Nybrink: Han kan vara en ny Torvald Palema

TRAV

Februari, skitigt och eliten tränas i skogen.

Man ska inte haussa hästar då.

Ändå: Indigo Brolines insats lovade massor.

En ny Torvald Palema? Jag är inne på det.

Det började med en våldsam uppvisning.

Jag har hyllat, haussat och surrat om IndigoBroline sedan jag honom vinna på Åby nyligen. Jag har påstått att han är grymt bra. Men – när han vann V75-1 från dödens, åkandes, överlägset, var det ännu värre än jag vågat fantisera om. Jag vet, man ska sitta ner i båten i februari – men det ger väl jag fasen i: det här kan vara Åke Svanstedts nya stjärna, en ny Gidde eller Torvald Palema.

Starten blev inte alls vad vi väntat oss. Från bakspår laddade nämligen Svanstedt med Indigo, mellan hästar, medan Adielsson, från ett fint läge bakom bilen, tog det piano med favoriten Staro Dixieland. Ut ur första kurvan kom Indigo först av de två, utanpå ledaren med Staro Dixieland tassande i rygg. Möjligen hade vi räknat med ombytta positioner.

Kross, mos och slarvsylta

Under resten av loppet funderade jag mest på om Indigo verkligen skulle kunna dra fram favoriten och ändå vinna. Svaret blev ett rungande ja. Han drog fram och sen, 300 meter från mål, drog han ifrån. Hej då. Satan i gatan. Det var kross, mos och slarvsylta. Det var travsport av hög klass.

Dödens var bara en fördel. Han vann med krafter kvar (på 1.13,0/1640 auto)och har en fin motor, typ en V8, betygsatte Åke lite försiktigt i vinnarcirkeln. Lägg till en kompressor Åke. Så stark var han.

I övrigt noterar vi att:

Imola November vann det roliga långloppet, V75-2, trots att han inte var i form enligt tränare Kolgjini. Det gav vikarierande Jörgen Sjunnesson blanka fan i och körde, från dubbla tillägg, runt allt i spåren sista rundan.

Robert Bergh bombade till spets efter 250 meter med Ted Blågul i V75-3. Det såg ut som en fimpning av Global Lexicons ben men reprisen i slow motion visade att så inte var fallet. Bergh fick anföra med löjliga 1.17,6 första 1 000 (kort distans) och vann lätt före starkt avslutande Vendi. Speedway…

Fine Midnight Passion ledde V75-4 runt om. Låg fart, enkelt undan, snudd på med en gäspning för både häst och publik. Här galopperade hårt betrodde Celeber Sund utanpå ledaren efter 250 meter. Strul med ATG Live – igen

Storfavoriten Steel Pepper startgalopperade(kom i kläm) i V75-6. Då vann BjörnGoop med stilige Leonas Yannic (BjörnGoop) efter starka sista 800 i tredjespår utan rygg.

Turbos Cherie galopperade bort 40 meter i första kurvan och rundade sedan allt från sistaplatsen i V75-7. Om hon var jättebra? Du, det är bara förnamnet.

Det strulade med ATG Live igen. Suck.Jag tappade räkningen på hur många gånger jag blev utslängd. Man känner sig inte välkommen – mer som ett fyllo som kastas ut från krogen av elaka vakter. Ändå vill man in igen.