Kent, 47: Så ska vi skrälla på V64

Foto: ALN

avPatrik Fernlund, Minimedia

TRAV

Senast storskrällde de på Solvalla och ordnade jätteutdelning på V64.

Nu är Lady Best Memory och Kent P Gustavsson tillbaka på favoritbanan – och siktar på ny seger.

– Hon har slagit de här hästarna innan, hon ska definitivt streckas på kupongen, säger Gustavsson.

För tre veckor sedan fixade Kent P Gustavsson och det treåriga stoet Lady Best Memory hög utdelning på V64-spelet då de skrällde på Solvalla. Ekipaget vann till över 67 gånger pengarna och över mållinjen gjorde kusken segergest och vinkade till publiken. Segern var värd 100 000 kronor.

”Inte chockad”

När Solvalla på onsdag återigen kör trav är skrällduon tillbaka på huvudstadsbanan. Lady Best Memory startar i V64-3 med 100 000 kronor till vinnaren. Motstånder är ungefär detsamma som senast och den här gången blir Gustavssons häst inte lika bortglömd.

– Det var ett högt odds senast men direkt chockad var jag inte. Men att jag skulle sitta i rygg på ledaren från spår elva var mer förvånande. Jag tog en rövare och körde till direkt ur svängen och Björn Goop var inte med riktigt när jag kom. Sedan släppte jag till honom och fick perfekt lucka på upploppet, det blev ett drömlopp men hon gick förbi på ett enkelt sätt, säger Gustavsson.

Vad tror du om loppet på onsdag? Kan det bli ytterligare en seger?

– Vi ska inte tro att vi bara går ut och vinner, men hon har slagit några av de här hästarna tidigare men behöver en fin resa igen. Jag tror motståndet är ungefär som senast och det är positioner som avgör.

Ni har spår fem bakom startbilen, hur lägger du upp taktiken?

– Två veckor innan senaste loppet körde jag ett provlopp med henne då hon slog äldre hästar och var riktigt bra. Jag provade henne bakom startbilen då och är hon som den gången har jag inte mycket till val. Hon river i och följer bilen de första 100 metrarna. Jag tror jag sitter i ledningen.

Kör du där sen?

– Det vet jag inte, det beror på hur det känns i första sväng. Man får köra loppet när man väl sitter där.

Ska man strecka din häst på kupongen?

– Garderar man med några stycken ska man definitivt strecka henne. Hon har slagit hästar som blir tippade i det här loppet och känns bra i jobben, säger Kent P Gustavsson till Trav365.