Dagens Dubbel-tips

”Svårt att inte tro på honom – DD-spik”

Expertens DD-tips – tisdag 8 januari

avPer Nicklasson

Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Solvalla.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Solvalla, tisdag 8 januari.

Spelstopp V64 19.30

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets profilers V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Kolla systemen här! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 2–10–7–5–9–3–8–4–1–6.

Kommentar: Lightningsky är inte den häst han var för ett år sedan, när han senast vann från ledningen var vi tyvärr inte imponerade av honom. Ändå är det svårt att inte tro på honom den här gången då han har ett perfekt utgångsläge mot ganska svagt motstånd. Är han bara lika bra som senast är det stor chans att han leder runt om.

På V64-spelet dubblar vi med Einstein Sisu. Det var inte det riktiga trycket i honom senast, men han såg fortsatt fin ut och det är främst han som utgör motstånd. Harry Ruda kan avsluta vasst men risken finns att han hamnar för illa till från det här läget. Champion Chip har bra kapacitet och styrka. Skulle han få till det fullt ut kan han utmana även med en lite tyngre resa.

DD-2

Rankning: 2–5–1–11–8–3–9–4–10–6–12–7.

Kommentar: V64-avslutningen är det på förhand, till­sammans med V64-3, jämnaste och svåraste loppet i omgången. Expresso Doc får tipset på form och läge. Barney Granit hade inget riktigt flyt i november-starterna men kommer nu tillbaka med kanske nyladdade batterier. Han kan, liksom vår tipsetta, öppna bra bakom bilen. Testa di Cavolo avslutade mycket starkt senast. Han har en akilleshäl i form av att han är långsam från start, men blir det bra tempo kan han knäppa allt till slut.

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 2 Lightningsky.

DD-2: 2–5–1–11.

Vem tar spets?

DD-1: Lightningsky.

DD-2: Expresso Doc eller Barney Granit?

! Statistikvinnarna

DD-1: Lightningsky.

DD-2: Enge Barack.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets profilers V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Kolla systemen här! [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM