”Hon kan vinna Elitloppet lätt...”

Foto: Kanal75, ATG Play
Fabrice Souloy förväntar sig en inbjudan till Elitloppet med Vincennes.
TRAV

Stjärnstoet Vincennes flög fram i Finlandia Ajo och blev tvåa.

Nu förväntar sig tränaren, fransmannen Fabrice Souloy, en inbjudan till Elitloppet.

– Hon kan vinna Elitloppet lätt, med rätt resa, säger han till Trav365.

Fabrice Souloy hade två hästar med i storloppet Finlandia Ajo som avgjordes på Vermo travbana i Helsingfors under söndagen.

Moving On floppade och är inte längre aktuell för Elitloppet.

Vincennes imponerade stort och flög fram över upploppet till en andraplats.

Hon har klockats i 07-tempo sista 500 metrarna och tog in osannolika längder på vinnaren Bret Boko då loppet körts i långsamt tempo.

– Hon var fantastisk! Örjan Kihlström (som körde) var så glad! Han sa att han trodde han skulle ha vunnit loppet med 30 meter om det hade lösts sig lite bättre. Örjan var verkligen imponerad, och han är inte killen som säger något i onödan.

”Vilken häst ska då bjudas in?”

Efter superloppet i Finland förväntar sig Souloy att bli inbjuden till Elitloppet med Vincennes.

– Hon visade vilken häst hon är nu! Jag gjorde misstaget att starta henne över långa distanser på just banan Vincennes, men hon är egentligen en perfekt häst för 1609 meter.

För någon vecka sedan vann Vincennes Grupp-1-loppet Lotterian i Italien. Med de här två meriterna är hon given i Solvallas miljonlopp, enligt tränaren.

– Vilken annan häst som är inbjuden till Elitloppet har gjort det som hon har gjort nu? Ingen! Jag tycker de ska bjuda in hästarna som visar form nu. Om hon inte blir inbjuden, vilken häst ska då bjudas in? Jag vill inte åka till Sverige bara för att delta, jag vill komma för att vinna.

Kan Vincennes vinna Elitloppet?

– Ja, det tror jag. Om hon tävlar så här kan hon vinna. Det är alltid bra tempo i Elitloppet och skulle hon få en bra resa då, till exempel i rygg på ledaren och lucka, då kan hon vinna Elitloppet lätt. Jag är väldigt självsäker på henne för att hon visar att hon har toppform nu. Som sagt, Kihlström som inte säger så mycket, sa att hon flög sista biten, han var mycket imponerad.

Du har kommit till Sverige med mängder av topphästar, och vunnit Elitloppet flera gånger, jämför Vincennes med de hästarna.

– Commander är Commander. Han var stark, men inte snabb. En maskin, han gick bara i ett tempo.  Sen vann jag med Exploit Caf, han var oerhört snabb sista 300 metrarna. Han är mer lik Vincennes. Vincennes är så fruktansvärt snabb, en av de snabbaste hästar jag tränat. Hon är väldigt snabb från start, och till slut, och ligger inte på något i loppen.

Om du blir inbjuden till Elitloppet, vem ska köra?

– Man måste ha en toppkusk i Elitloppet. Och helst en svensk kusk som vet om allt. Jag kommer så klart att fråga Örjan om han kan köra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Trav