Experten: ”Man blir varm inombords”

avNils Larsson

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Speedy Foxy Vicane imponerade under lördagen när hon vann Gulddivisionen.

Skrällar och favoritsegrar.

V75 visade vilket fantastiskt spel det är.

18 nya miljonvinnare blev det under lördagen – stort grattis!

Spelarna hade ingen enkel eftermiddag på Kalmartravet då skrällarna duggade tätt och till slut blev det 18 nya miljonvinnare - trots att storfavoriten Global Trust vann i avslutningen. V75 visade idag varför så många klistrar sig framför tävlingarna varje lördag.

Läckert var det att skåda tioåriga Speedy Foxy Vicane som ser helt lysande ut och hon lär avsluta sitt sista tävlingsår på topp.

I övrigt:

15-årige Gustav Johansson tog sin andra seger i fjärde starten innan V75 drog igång. Snacka om kusktalang!

Ritz Guiness tog en bejublad hemmaseger och segerglädjen gick inte ta miste på.

Global Trust är inte enkel att besegra när han får ledningen.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75 på Kalmar

Speedy Foxy Vicane: Är som tioåring bättre än någonsin och det verkligen lyser om stoet för dagen. När det såg småjobbigt ut runt slutsvängen så plockade hon fram sitt löphuvud och vägrade ge sig. När man ser en så här pass gammal häst i så fint skick blir man varm inombords och jag kan bara tacka för uppvisningen.

Global Trust: Föll tungt på V75 senast men här fick han sin revansch. Såg kanonfin ut hela vägen och när han får ledningen är det inte många hästar som kan besegra honom. Får han starta på lite kontinuerligt nu så kan det bära långt.

Legend Brodde: Fick inget enkelt lopp utvändigt om ledaren men trots det hade han både mod och styrka att stå emot jättefavoriten Illuminati till slut, som dessutom hade liftat med i ryggen runt slutsvängen. Det var en insats som lovar mycket inför framtiden.

Ritz Guiness: Är ett förvandlingsnummer hos duktiga Emma E Johansson som verkligen har satt sjuåringen i ett fantastiskt skick. Sex segrar har det blivit i hennes regi och nu fick man vinna V75 på hemmaplan. Snyggt jobbat!

The Real Star: Är en stark och rejäl rackare som bara var bäst i sitt lopp. Trots att han fick göra hela jobbet själv under slutrundan så var det spel mot ett mål och han kommer tjäna fina pengar under vintern.

Illuminati: Lite hårt kan tyckas att sätta minus på Joakim Lövgrens springare som trots allt slutade tvåa. Jag har dock väldigt höga förväntningar på den här hästen och han kan mycket bättre än han visade idag. Det kommer han säkerligen visa framöver.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75