Stallkamraterna upprör spelarna

TRAV

Det såg inte vacker ut på V65-3 i söndags.

Hasse Bergh bakom favoriten, släppte till stallkompisen som vann till 17 gånger degen.

Jag förstår att ni är arga.

Hur fräck får man vara?

Jag var inte särskilt engagerad i V65-spelet i söndags. Slötittade mest på loppen, letade kommande vinnare, det sitter liksom i ryggmärgen. Men i V65-3, ett flerklasslopp, hoppade jag till och började undra vad fan som pågick.

Hasse Bergh, fotbollspelaren ni vet, Roberts brorsa, körde favoriten Big in Sight. Hästen kom med fina V75-meriter och Bergh körde mycket riktigt offensivt, lämnade andra ytter efter 400 meter och gasade till spets.

Så långt var allt frid och fröjd. Det kändes som om loppet var över. Men? det skulle bli ändring på det.

I andra ytter satt John Östman med 17-oddsaren Lollys Star L., stallkompis med favoriten, tränad av Hasse Bergh. Lollys Star L:s resultatrad imponerade inte, tre raka nollor i enkla gäng.

Efter ett varv styr ändå Östman till attack, lämnar andra ytter och glider fram och får överta ledningen av favoriten och stallkompisen. Vad i helv?, tänkte jag. Det där var inte snyggt. Det såg kort och gott för jävligt ut. Mina uppspärrade ögon var nu på väg in i dataskärmen.

Många har hört av sig

Hur loppet slutade har ni förstås redan räknat ut. Lollys Star L. vann hur lätt som helst och i samma sekund började ni mejla.

Vet inte exakt hur många som hört av sig, hur många mejl, sms och telefonsamtal jag fått. Men ni är många och ni ska tydligen lägga av med spel på hästar. Ni ska spela ett spel där inte leken är lagd, där inte loppen är riggade.

Nu vet ju jag hur det är. Man blir arg, lovar att sluta men kan sedan ändå inte. Man svalnar och glömmer. Vi spelare är travets mjölkkossor som snällt står kvar i spiltan, trots att vi luras gång på gång. Vi är tydligen dumma också, tror de.

Ingen lekstuga

Men om de aktiva tror att de kan göra vad som helst, hur öppet som helst, ska de snart bli varse att de sågar av den gren de själva sitter på. Det finns annat att spela på.

V65 är ingen lekstuga för spelsugna travtränare.

Givetvis går det inte att bevisa ett dugg och självklart kan det finnas hållbara förklaringar i det här loppet. Men bara att vi tänker tanken, att det var en enda stor blåsning, är tillräcklig.

Veckans tips

Micke Nybrink