Svenskstjärnan visade sig i USA

Foto: Pasithea Face och Adrian Kolgjini.
TRAV

Nu kan storloppscirkusen i USA ta sin början för Pasithea Face.

På lördagen deltog det svenska stoet i ett kvalificeringslopp på Meadowlands och gjorde bra ifrån sig med sin nye tränare Jimmy Takter i sulkyn.

Lutfi Kolgjini och ägarna Stall Courant har varit nyfikna på vad femåriga stoet Pasithea Face kan uträtta i storloppen i USA.

Stoet, med nästan 2,5 miljoner kronor intjänat i Sverige, fick åkamed det särskilda elitloppsplanet till USA i början av juni och gick i Jimmy Takters träning.

På lördagen var det dags för ett första framträdande på den andra sidan Atlanten i ett kvallopp på Meadowlands i New Jersey.

Jimmy Takter gav Pasithea Face en invändig resa och svenskan spurtade inspirerat på tiden 1.11,1 över 1609 meter.

Ägarna Stall Courant har betalat insatsen till många storlopp i sommar och höst för Pasithea Face - däribland Fresh Yankee 5 augusti på Meadowlands, Maple Leaf Trot i september samt till Breeders’ Crown i oktober.

Gynnad av USA-tempot

Ägaren Anders Ström kommenterade satsningen efter Pasithea Faces seger i Folke Hjalmarssons Minneslopp i Karlstad i april.

– Vi har betalat in för henne i alla de stora loppen i USA, framför allt då de större loppen för ston. För vi tror ju att den här typen av häst ska passa jättebra. Hon ska gå i så hög fart som möjligt hela vägen, och så kör man ju borta i USA. Jag hoppas att hon ska kunna visa för alla ”fans” där borta hur bra hon egentligen är, sa Anders Ström i april.

Tanken är att Pasithea Face ska gå till avel nästa år.

– Lutfi håller henne högt. Det beror givetvis på att hon är bra. Sedan är det ett intressant möderne på den här hästen som gör henne intressant som framtida avelssto.

Kanal75