Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Eskilstuna, onsdag 19 juli

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Eskilstuna, 19 juli.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Spelstopp 19.20

TV12 19.00

ATG24 18.00

✓ V86-1

Loppet

Jättefina hästar men frågan är om inte V86-omgången som helhet hade  blivit roligare om arrangören lyft in ett riktigt lågklassigt och jättesvårt 15-hästarslopp istället? För om vi har rätt finns det gott om lättippade lopp som det är, utan ett sexhästarslopp som ser ut att stå mellan två stycken.

Tipsettan

Ett sto har tagit chansen att möta sina manliga femåriga konkurrenter och vi tror att tjejen tar hem det. Väldigt mycket avgörs i spets­striden där den av ­Galactica och Tobin Kronos som hinner först bör få överta ledningen. Spåren gör att det talar väldigt mycket till Galacticas fördel. Visst finns det i leken att Tobin Kronos kan slå ­henne från dödens, men det tror vi inte på allvar att han gör. Om vi skulle taxera chanserna mellan dessa två – som vi ser det enda riktigt heta segerkandidaterna – skulle vi säga 70-30 för ­Galactica. Därmed är det inte ett dugg svårt för oss att ta fullständig ställning för henne, och det enda som får oss att ändra oss är om hon skulle bli väldigt över­streckad. Men det tror vi inte ska ske.

Motbuden

Tobin Kronos kan mycket väl vara bättre häst än Galactica, men det behöver vi egentligen inte ta ställning till. Det vi behöver ta ställning till är om vi tror att han kan slå henne om hon får ledningen, och då blir vårt svar nej. Om man tror att det kan gå utanför de två främsta är det lika bra att strecka samtliga. Antonio Tabac är normalt numret för liten, men han kan mycket väl vara den allra formstarkaste hästen. Copimade har hög kapacitet men är inte i toppform, eller har i alla fall inte varit det ännu i årets starter.

Skrällbudet

Xceed G.T. är inte startsnabb och gynnas därför av det lilla fältet. Formen är fin.

Spetsbud

Galactica svarar ut Tobin Kronos? Övriga borde ­vara nöjda med att få ryggen på någon av dessa två.

! Statistik­vinnaren

Tobin Kronos.

✓ Vår rankning

3 Galactica

5 Tobin Kronos

2 Antonio Tabac

1 Copimade

4 Xceed G.T.

6 French Laundry

✓ V86-2

Loppet

Många rätt så bra hästar för klassen, men det är bara vår tipsetta som har kapacitet att gå riktigt långt.

Tipsettan

Swish Lane opererades för en lös benbit inför säsongen som hon har inlett med två raka segrar. Efter den ­senaste starten har hon fått en liten paus, utan att vi vet om det varit några problem med henne. Om allt är som det ska har hon bra chans trots det tråkiga spåret.

Motbuden

Graceful G.T. var överlägsen från ledningen senast men når knappast dit den här gången. Är ändå farlig. Must Have  är snabb ut men absolut inte beroende av ledningen. Madame Love kan få en fin resa i draget och avslutar då bra.

Skrällbudet

Möjligen, på läget, Happy Ours.

Spetsbud

Nummer 1 och 2 är de startsnabba hästarna.

! Statistik­vinnaren

Swish Lane.

✓ Vår rankning

7 Swish Lane

4 Graceful G.T.

6 Must Have

9 Madame Love

12 Oceanic Clearence

11 Kitspirit

1 Happy Ours

3 Carisma Sisu

2 Estelle Web

5 Alvena Ullabella

10 Melody Marke

8 Grappa Boe

✓ V86-3

Loppet

Peter Untersteiner följer upp ett talangfullt sto med ett annat.

Tipsettan

Kash Brodda har haft stora problem att hålla ihop men i come­backen travade hon bra. Om hon har tagit det loppet rätt finns det nog inget som kan stoppa henne, inte ens utgångsläget.

Motbuden

Fem hästar är det i första hand som räknas bakom Kash ­Brodda. Eller kanske allra främst tre hästar. Unchained Feelings är spurtstark när hon vaknat på rätt sida. Bonete gör en hel del bra insatser. Feeka S.E. bör få en fin resa oavsett taktik.

Skrällbudet

Under the Table har ett fint läge och bra kunnande.

Spetsbud

Feeka S.E. är snabb ut. Det är inte säkert att hon vill ha ledningen, egentligen, men vem ska hon släppa till? Invänta och hoppas att Kash Brodda avancerar?

! Statistik­vinnaren

Kash Brodda.

✓ Vår rankning

11 Kash Brodda

9 Unchained Feelings

6 Bonete

5 Feeka S.E.

2 Meyla Dream

1 Under the Table

10 Ridgehead Kwannon

3 Pocket Rocket

4 Kenzi

12 Zola Grand Cru

7 Blabar

8 Raise Broline

✓ V86-4

Loppet

Spets och slut?

Tipsettan

Canari Match galopperade när han laddades för spets näst senast men hann visa att han kan öppna. Nu känner kusken honom bättre och vår ­känsla är absolut att ­Canari Match har bra chans att hålla ledningen.

Vi spelar på att han gör det, och när han väl har gjort det kan vi inte se honom lägga det här loppet.

Motbuden

För Food Money minskar väl egentligen ­chanserna att vinna loppet ifall Canari Match håller ledningen. Samtidigt kan det innebära att Food Money får en ­väldigt fin resa, om kusken väljer ryggen på denne i starten, och lyckas hålla den ryggen. Från ­positionen i rygg på Canari Match har Food Money i alla fall en mycket bra chans att sluta minst tvåa. Fossens ­Bonus blev ”bara” femma senast men insatsen var inte sämre, det vara bara det att är svårt att ta längder på barfotadansande, jänkarvagnskörda hästar.

Skrällbudet

Magic Tonight kanske är lite på gång.

Spetsbud

Om alla, framförallt Magic Tonight, laddas för fullt kan Canari Match få problem att hålla ledningen. Men det är inte vårt förstascenario att det sker, vi tror på Canari Match i spetsstriden.

! Statistik­vinnaren

Fossens Bonus.

✓ Vår rankning

1 Canari Match

9 Food Money

10 Fossens Bonus

5 Charrua Forlan

2 Magic Tonight

3 Seedorf O.M.F.

8 Quick Fix

4 Uzo Josselyn

7 Al’s Winnermede

6 Al Dente

✓ V86-5

Loppet

Öppet lopp där vi betalar för några vi kanske egentligen inte tror på, i förhoppning om en skräll.

Tipsettan

Vi räknar med att Einstein Sisu inte blir favorit och tycker att han är intressant eftersom han mycket väl kan nå ledningen. Om han gör det och får vara ifred en bit är han nog inte ­sämre än någon annan.

Motbuden

Poem In Motion har börjat karriären bra men formen är ett litet frågetecken eftersom hon varit struken för en hals­infektion efter senaste starten. Därför får hon stå tillbaka i tipset. Wreckless .M.M. är en spetskandidat men inte vår spetsfavorit. Därför får inte heller han tipset. Men han blir stadigt bättre och travar allt renare.

Skrällbudet

Gilbert Bris höll bra senast.

Spetsbud

Öppet mellan 1, 2 och 3, med plus för nummer 3?

! Statistik­vinnaren

Young da Vici.

✓ Vår rankning

3 Einstein Sisu

4 Poem In Motion

1 Wreckless M.M.

2 Hanna

11 Free to Party

12 Young da Vici

7 Gilbert Bris

8 Evazan Am

5 Othellos Magi

6 Taste

10 Elektra

9 Al’s Mintoo

✓ V86-6

Loppet

Styrkeprov över 3 140 meter.

Tipsettan

Qahar Q.C. tycks bli allt stabilare men som vanligt gäller att galoppen ligger på lut. Nu blir han förmodligen ­favorit och vi är den av uppfattningen att han är roligare att gå på när han är lite underhund.

Motbuden

Alorac Mathbell har gjort många bra lopp i år utan att få vinna. Han har fått ett par månaders vila inför det här och det bör ha gjort honom gott, även om risken finns att han inte är helt på topp just den här gången. Men han är ändå ett allvarligt bud. Sembs Rebir är mycket gedigen och går lika bra ­bakifrån som i ledningen.

Skrällbudet

Best Beji stod i 43 gånger i enklare gäng senast. Borde betyda att han blir bortglömd nu också. Han är bra.

Spetsbud

Missing the Blues släpper väl? Till Alorac Mathbell?

! Statistik­vinnaren

Sembs Rebir.

✓ Vår rankning

6 Qahar Q.C.

3 Alorac Mathbell

10 Sembs Rebir

1 Best Beji

7 Tromb Access

8 Radjah d’Inverne

11 Bruiser Pace

12 Mellby Club

2 Kabanoss

4 Missing the Blues

5 Digital Winner

9 Forever Miracle

✓ V86-7

Loppet

Köhästarna kan få chansen om det går för fort i början.

Tipsettan

Ebony Boko trivs i ledningen. Dirigerar runt om ifall han når dit.

Motbuden

Broadway ­Appolo är förmodligen bästa hästen, har formen på topp. Blir nog favorit men är i fara då vi tror att han blir av med ledningen. Etosha Boko, är en startraket, bäst med ryggresa?

Skrällbudet

Blue Star Champion kan nog rensa vettigt.

Spetsbudet

Många riktigt start­snabba hästar bakom bilen. Därför tror vi att Broadway ­Appolo, även om han är startsnabb, borde få svårt att hålla ledningen. För visst laddas väl såväl ­Ebony Boko som Etosha Boko och Klöver All Over allt som går? Åtminstone en bit. Ebony Boko är vår tips­etta för att vi har honom som spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

Broadway Appolo.

✓ Vår rankning

2 Ebony Boko

1 Broadway Appolo

3 Etosha Boko

12 Talassio

9 Mellby Demon

10 Tobacco

11 Blue Star Champion

7 Lavidaloca de Vie

6 Tro Lo Lo

5 Klöver All Over

8 Erica

4 Dream Trotter

✓ V86-8

Loppet

Ett av de bästa fyraåringsloppen hittills i år, vilket inte säger lite eftersom årgången håller ruskigt hög klass.

Tipsettan

Om man kunde ­ranka tre hästar delad etta hade vi gjort det här, för det är oerhört lite som skiljer Diamanten, Cyber Lane och ­Policy of Truth åt. För ­Policy of Truth är läget till hans nackdel. På papperet har Cyber Lane ­bästa spåret. Men det kan vankas svar för honom i spetsstriden och då anser vi att det ändå är fördel Diamanten som har precis allt en bra häst ska ha, utom möjligen, som hans tränare sade efter segern i Sprintermästaren, startsnabbheten. Men den skulle han ändå inte ha kunnat utnyttja den här gången.

Motbuden

Om Cyber Lane når ledningen är han mycket svår­slagen. Policy of Truth kan bli tvungen att ta dödens och det är drygt över 2 640 meter. Men är det någon som kan klara det så är det Policy of Truth.

Skrällbudet

Baron Gift bör få en vettig resa på innerspår. Han är så bra att han kan sänka allt med lucka i tid.

Spetsbud

Cyber Lane får ses som spetsfavorit men det är bara om Magic Gwin vill släppa. Vi blir inte förvånade om han gör det som sagt. Men tycker att Magic Gwin är så bra att han gott kan spänna bågen.

! Statistik­vinnaren

Cyber Lane.

✓ Vår rankning

9 Diamanten

4 Cyber Lane

8 Policy of Truth

2 Magic Gwin

10 Global Trustworthy

1 Baron Gift

5 Flash Hammering

3 Destiny Am

6 Test Drive

7 Hust Wait and See

✓ NICKLASSONS TIPS

Spiken

Vi kan inte lämna garanti på att alla vinner men alla har garanterat bra chans, så vi inleder den här V86-omgången med fyra raka singelstreck.

Galactcia (V86-1) och Canari Match (V86-4) från spets. Swish Lane (V86-2) och Kash Brodda (V86-3) för att dom är bäst.

Kuskligan, Eskilstuna

1) Jorma Kontio 17 segrar

2) Ulf Ohlsson 12

3) Björn Goop 7

4) Sofia Adolfsson 5

5) Kaj Widell 4

Tänk på att …

… Peter Untersteiners båda toppchanser, Swish Lane i V86-2 och Kash Brodda i V86-3 har haft skadeproblem. Båda har snudd på överlägsen kapacitet i den klass de befinner sig i och den här gången lär båda vara så fräscha de kan vara. Swish Lane för att  hon fått ett litet uppehåll, Kash Brodda för att hon höll ihop aktionen väldigt bra i comebacken.

… det inte är några riktiga segermaskiner som gör upp i långloppet, V86-6. Bästa segerprocenten har Sembs Rebir, 28 totalt, men den siffran överträffar han på lång distans, där han vunnit var tredje start, tre vinster på nio försök.

Stora systemet

Avd 1: 3 Galactica (5–2)

Avd 2: 7 Swish Lane (4–6)

Avd 3: 11 Kash Brodda (9–6)

Avd 4: 1 Canari Match (9–10)

Avd 5: Alla tolv startande (3–4)

Avd 6: 6–3–10–1–7–8–11–12 (2–4)

Avd 7: 2–1–3–12–9–10–11–7–6 (5–8)

Avd 8: 9–4–8–2–10–1 (5–3)

5 184 rader/1 248 kr

Lilla systemet

Avd 1: 3 Galactica (5–2)

Avd 2: 7 Swish Lane (4–6)

Avd 3: 11 Kash Brodda (9–6)

Avd 4: 1 Canari Match (9–10)

Avd 5: 3–4–1 (2–11)

Avd 6: 6–3 (10–1)

Avd 7: 2–1–3–12–9–10–11–7–6 (5–8)

Avd 8: 9–4–8–2 (10–1)

216 rader/54 kr

Chanssystemet

Avd 1: Alla sex startande (3–5)

Avd 2: 7–4–6–9 (12–11)

Avd 3: 11 Kash Brodda (9–6)

Avd 4: 1–9–10–5–2–3–8 (4–7)

Avd 5: 3–4–1 (2–11)

Avd 6: 6–3 (10–1)

Avd 7: 2 Ebony Boko (1–3)

Avd 8: 9 Diamanten (4–8)

1 008 rader/252 kr

Luringen

Global Trustworthy (V86-8). En av kullens bästa hästar har lopp i kroppen.

Bästa spelet

Vi tror att Einstein Sisu (V86-5) kommer att bli lite mer underskattad än han förtjänar. Vinnarspel.

DD-systemet

DD-1: 2–3–12–9

DD-2: 9–4–8–2

V5

För V5-tips, se V86-startlistorna 4-8

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav