”Hemmafesten som uteblev...”

TRAV

BETYGEN: Trav365:s Christoffer Wickman om lördagens V75-tävlingar med Åby Stora Pris på Åby

Foto: Trav365:s Christoffer Wickman sätter plus och minus på lördagens tävlingar från Åby

Det var som upplagt för hemmafest i Åby Stora Pris 2017 – men så stal en finsk jättesmäll showen.

Att springa på innerspår var annars melodin i en svårlöst V75-omgång under lördagen på Åby.

Sex av de sju V75-vinnarna sprang på innerspår.

Det var dukat för fest på Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg den här lördagen.

V75-finaler och Åby Stora Pris och ett koppel av fina hästar.

Efter att den finske smällen Midnight Hour vunnit det första heatet av storloppet Åby Stora Pris och Muscle Hustle det andra så väntade ett skiljeheat dessa två emellan.

Och de flesta förväntade sig nog hemmafest, med hemmatränaren Robert Bergh och Muscle Hustle.

Men den finska smällen slog till en gång till – och firma Nurmonen stall showen.

I övrigt fick vi se flera ojämna prestationer den här V75-dagen och den regntunga banan satte nog sina spår.

Betyg:

Vem: Midnight Hour (Åby Stora Pris)

Kommentar: Den finske hästen var chanslös i Åby Stora Pris på förhand och den av de åtta hästar i storloppet som var minst spelad, det sket den sexårige valacken fullständigt i och tog hem Åby Stora Pris och 1,6 miljoner kronor. Han gjorde det via en sylvass spurt till seger i det första heatet, och en strong insats i skiljeheatet då han i en våldsam avslutning höll Muscle Hustle stången.

Betyg:

Vem: 6 Sobel Conway (V75-4)

Kommentar: Brakade till ledningen och trots tufft tempo loppet igenom så höll han knappt men säkert undan före en bra avslutande Upstream. När de flesta trodde att Sobel Conway skulle kasta in handduken runt sista sväng så hade han en växel kvar och det här var imponerande.

Betyg:

Vem: 8 Nobel Amok (V75-7)

Kommentar: Gjorde bort sig med galopp 400 meter från mål i Sommartravets Final senast i Rättvik, men nu är han tillbaka på vinnarspåret igen. Robert Bergh körde offensivt från det tråkiga utgångsläget med spår längst ut bakom startbilens vingar och fick tidigt överta ledningen, sedan var det spel mot ett mål. Nobel Amok vann med sex längder ner till närmaste konkurrent och den här kapable femåringen har verkligen hittat rätt hos Robert Bergh.

Betyg:

Vem: 6 Aron Palema (V75-3)

Kommentar: Vann sin tredje V75-final och det är bara att lyfta på hatten för den femårige valacken och tränaren Pär Hedberg. Aron Palema var den enda under lördagen på Åby som vann lopp, utan att ha travat på innerspår. Aron Palema såg seg ut runt sista sväng, men tuggade ner motståndet över upploppet och visade återigen vilken härlig vinnarskalle han har.

Betyg:

Vem: Turno di Azzurra (Åby Stora Pris)

Kommentar: Föll med flaggan i topp som tvåa, i bägge heaten av Åby Stora Pris. I det första heatet avslutade han visslande men hann inte fram, och i det andra heatet höll han mycket tappert efter en löpning utvändigt om Muscle Hustle. Erik Bondos häst var värd mer, än två andraplatser.

Betyg:

Vem: Timo Nurmos

Kommentar: Solvallatränaren har visat fantastisk stallform den senaste tiden, men den här lördagen på Åby vill han nog snabbt glömma. Timo hade fem hästar till start på V75-kupongen, varav tre favoriter, och ett sjättepris som bäst lär han knappast varit nöjd med.