Trav

Jagar revansch i miljonloppet

TRAV

Efter två nollor i Paris – Pettersson om Oasis Bi: ”Lika fin som förra året”

Oasis Bi:s tränare Stefan P Pettersson.
Oasis Bi:s tränare Stefan P Pettersson.

Hallå där…

...Mantorptränaren Stefan P Pettersson som laddar om med nioårige Oasis Bi i klassikern Grand Criterium de Vitesse på Franska Rivieran på söndagen.

– Javisst. Vi hoppas att han har mycket ogjort som tävlingshäst och så hoppas jag på att kunna ha skjorta och kortbyxor på söndag. Man börjar vara less på den här vintern nu.

Det gick inget bra i Paris i januari med två oplacerade löpningar. Efter Prix d’Amerique sa du något om att du behövde tro dagar på dig med hästen för att bestämma om framtiden. Vad har du fått för svar tycker du?

– Att hästen känns jättefin. Vi kommer att åka och rullar onsdag kväll mot Nice. Vi har kunnat träna på ungefär som vi tänkt oss. Banorna har det väl varit lite si och så med den här skitvintern, så finliret har gått förlorat. Men allt väl i alla fall.

Oasis Bi var tvåa i det här loppet i fjol och hade en formidabel säsong med nästan sju miljoner intjänat. Det blev seger i Italiens största lopp Lotterian, han var femma i Elitloppet. Och så avslutade han året med andraplatser i VM och Trotting Masters. Oroade för att han är ”ett år äldre”?

– Nej, vi kan inte se det än i alla fall. Men det är klart att vi ställer oss den frågan efter de två nollorna i Frankrike. Det vill man aldrig ha på en sådan här häst. Vi kommer att få ställa på några gånger med honom innan vi får svaret. Rätt eller fel. Men vi tror att hästen är lika fin som förra året.

Han såg lika fin ut som vanligt i anslutning till loppen i Paris. Det var bara så att resultaten uteblev.

– Ja, det sista handlar om vad hästarna vill och det är svårt att bedöma i träning där han alltid hugger i.

Nollställer ni förhoppningarna inför starten i Grand Criterium de Vitesse med nära en miljon till vinnaren?

– Förhoppningar är det klart att vi har. Annars skulle vi inte satsa så här. Men vi fick stryk av Timoko förra året och han är med i år också. Un Mec d’Heripre anmäld...en häst som kanske inte är i toppform ännu. Hoppas vi. Det är många fina som ska vara med. Daniel Redéns Call Me Keeper, franske Voltigeur de Myrt.

Det är upplagt för snabbare tider på den sydfranska banan Cagnes sur Mer. Plus 18 och sol där i dag, måndag.

– Det brukar vara riktigt bra där. Vi siktar som sagt på skjorta och kortbyxor.

Mikael Wikner/Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!