Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Bollnäs, torsdag 20 april.

Spelstopp V64 19.25

DD 20.53

TV4 Sport 21.30

ATG Live 18.00

✓ DD-1

Rankning: 1–8–2–3–9–6–5–4–7.

Kommentar: Senast försökte Autobahn ta sig till ­Kriteriet, men lyckades inte. Den ambitionen visar ändå att det finns en hel del kapacitet. Nu har han bytt tränare och det ska bli intressant att se om det ger effekt direkt efter vinter­vilan. Det ser ut som en lämplig uppgift att starta den nya ­säsongen med. Raclette gör bra ifrån sig hela tiden och ska inte nonchaleras trots ett risigt startspår. Det får helt enkelt Tomas Pettersson lösa så gott det går. Ett bra läge för ­Staro Kickback i årsdebuten gör honom intressant direkt. Har presterat bra under förra året och det finns mer utveckling i honom.

Årsdebuten är avklarad för Unexpected och det ger förstås en viss fördel gentemot de som inte gått något lopp ännu. Han var helt okej som trea och ska förstås gå framåt med det loppet i kroppen. Med tanke på att han är snabb ut borde kusken försöka ta hand om ledningen. Det kan räcka.

✓ DD-2

Rankning: 2–4–9–5–3–6–7–1–10–8–11–12.

Kommentar: Senast var Tricia blek och Svante Båth har ingen bra förklaring till det. Rapporterna säger dock att hon är som vanligt, det vill säga fin, i jobben efteråt. Hon är ­osäker men Svante korrigerar en del i utrustningen nu i ett försök att hjälpa henne på vägen. Om allt fungerar är hon bästa hästen i fältet. Dessutom med ett perfekt startspår. Toppchans felfri men går som sagt inte att lita på. Får därför sällskap av Unchained Feeling som kommer få en fin resa från ett bra utgångsläge. Stallet har haft högre förväntningar på henne än vad de fått ut hittills. Hon har kunnande för att duga på V75. Som sagt, med den fina resan borde det bita bra till slut. Jag tror att hon utmanar om segern.

✓ DD-systemet 6 rader

DD-1: 1–8–2.

DD-2: 2–4.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Första biten är Unexpected kvickast, men jag är inte alls säker på att han får sitta ifred där allt för länge.

DD-2: Här står spetsstriden mellan Lady Zappa och Elita Memphis. Det väger kanske över något för den senare.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Det är nästan seger i var tredje start för Autobahn så här långt. Tre vinster på tio lopp ger en segerprocent på 30.

DD-2: Med sina fem vinster på 28 försök är det faktiskt Elita Memphis som är den som vinner oftast i det här fältet.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel