”En riktig drömhäst för tränare & kusk”

TRAV

Traditionsenlig V75 med uppesittarkväll på Örebro.

Då bjöds vi på flera läckra prestationer.

Den bästa? La Diva Rossi som vann överlägset.

Örebrotravet bjöd på V75-tävlingar och till publikens stora besvikelse förlorade Porthos Race sitt lopp som storfavorit.

Hästen galopperade direkt och var aldrig i närheten till seger.

Sedan var Tellmeaboutstory inte samma häst som förr och det bäddade för skrällen Barthold K. i V75-3.

Men bästa prestationen måste ändå hyllas. Treåriga stoet La Diva Rossi öppnade snabbt till ledningen, fick press på sig men stegade undan på lätta steg.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75 i Örebro.

2 La Diva Rossi.

Kommentar: Relativt orutinerad så har hästen verkligen imponerat på slutet. Var strålande i den förra starten och att hästen gav över åtta gånger pengarna var ett skämt. Väl i loppet snabbstartade hästen till ledningen, fick press av favoriten, men gick trots det undan i överlägsen stil med bra tryck under hovarna. Greyhound Boko stod för en snabb attack sista 100 men Per Ludvig Nilsen.

11 Diva Deo

Kommentar:

Kanske inte som bäst för dagen och såg inte ut som en vinnare någon gång under loppet. Men vilken vinnarskalle! Snacka om drömhäst för en tränare och kusk. Trots långt fram till ledarhästarna kämpade och stred hästen tappert hela vägen in till mål. Grym inställning och den här hästen kommer gå upp i Stoeliten.

Aron The Baron

Kommentar: Wow, vilken uppvinsing. Visserligen blev det relativt enkelt men intrycket var ruskigt bra. Hästen tog ledningen relativt enkelt men det kostade 05-tempo in genom första kurvan. Trots det löste Aron The Baron det enkelt och gick undan i överlägsen stil. Mycket läcker insats.

Ioana Hanover

Kommentar: Gjorde ett jättebra lopp och krossade konkurrenterna den tunga vägen. Örjan hittade rätt resa och trots sjundespåret kunde hon vinna när motståndet var blekt.

Diora From My

Kommentar: Tom Fromell satte dit jätteskrällen i sista loppet och hästen stred tappert. Diora From My störtdök över upploppet, var ruskigt bra för dagen och vann säkert. Det gjorde så att 7 rätt gav drygt 425 000 kronor.

Porthos Race.

Kommentar: Galopperade direkt och var aldrig i närheten av att kunna segerstrida. Tyvärr! Åke Lindblom trodde nog att hästen skulle gå felfritt och det såg länge ut så, men hästen kastade sig i galopp. I minusrutan hamnar även Tellmeaboutstory som jag trodde mycket på. Men hästen tappade från start och såg totalt formlös ut.