Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Åby och Solvalla, onsdag 22 februari

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Åby och Solvalla, 22 februari.

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar omgången.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG24 17.45

✓ V86-1

Loppet

Fint lopp över kort distans. Det lär bli full gas från ­början och fältet rymmer många formstarka hästar.

Tipsettan

Efter viss tvekan hamnade Kamanda överst. Han är väldigt startsnabb och har spår innan­för den ­kvickaste konkurrenten. Han trivs i ledningen men på Åby finns det open stretch så även om han skulle bli över­flyglad är han ”garanterad” en fin position. Senast gjorde han årsdebut och då ­pallade han med att först öppna första 500 ­meterna på raska 09.0 för att sedan avsluta rappt och ­hålla samtliga konkurrenter bakom sig. Nu har han lopp i kroppen och borde normalt vara ännu bättre till ­denna start.

Motbudet

Barkevious Mingo håller absolut toppform. Näst ­senast brakade han till ledningen och brisade ­undan över upploppet mot skarpt V75-motstånd. Den insatsen gav honom en biljett till V75-finalen på Sol­valla senast och där visade han bibehållen form då han höll berömvärt ute i spåren. Tar han sig förbi de in­vändiga hästarna i inledningen, och det kan han mycket väl göra, har han sedan toppchans att vinna.

Skrällbudet

Usain Colt svarade för en mycket stark upphämtning efter galopp senast som tvåa bakom Kamanda. Det lyste av löpglädje om honom då och med rätt resa nu kan han slå av alla till slut.

Spetsbudet

Rejäl spetskörning är att vänta. Pandora Face, Kamanda och Barkevious Mingo är de som borde ­göra upp i spetsstriden. Vi vågar nästan inte gissa utgången, men tvingas vi ta ställning säger vi Kamanda.

! Statistik­vinnaren

Bellino B.

✓ Vår rankning

Vår rankning

  3 Kamanda

  4 Barkevious Mingo

  5 Usain Colt

  7 Bellino B.

  9 Rigoletto Jet

  1 Pandora Face

  2 Västerbo Arthur

  6 Wildintention Ås

  8 Network Broline

✓ V86-2

Loppet

Trots att fältet rymmer blott åtta hästar krävs det ­några streck på kupongen för att man ska kunna ­känna sig säker.

Tipsettan

Unique Juni är den i fältet med över­lägsna meriter. Hon vann en E3-final i somras och tjänade då 1 000 000 kronor. Det kan ­vara så enkelt att hon ­bara rundar det här ­gänget, men det finns ­faktorer som gör det hela chansartat. Hon har inte startat på nästan tre månader och har fått ­sämsta tänkbara spår. ­Fältet är för­visso ­litet så helt på vingel kan hon ­inte hamna. Men det finns formstarka konkurrenter som kan fälla en årsdebuterande favorit.

Motbuden

Star Treatment var heroisk då hon näst senast, som 27-oddsare, bara tågade fram till dödens och krossade konkurrenterna från tråkiga bricka 11 i ett V86-lopp. Senast var hon ute i ett penningstint lopp mot bra konkurrenter och satt fast med precis alla krafter sparade över mål. Hon ser ut att återigen bli bortglömd men denna gång är vi med på noterna. Violet Hill är den vi tror kommer till ledningen och från den positionen har hon aldrig förlorat. Hon vann senast utan att vara bottnad och förtjänar även hon ett streck.

Skrällbudet

Lavidaloca de Vie har gått starkt i år och kan överraska med rätt resa.

Spetsbudet

Violet Hill har bättre spår än startsnabba konkurrenter.

! Statistik­vinnaren

Mariana.

✓ Vår rankning

Vår rankning

  8 Unique Juni

  3 Star Treatment

  5 Violet Hill

  7 Lavidaloca de Vie

  6 Robina Face

  4 Mariana

  2 Lady Zappa

  1 Dream on Honey

✓ V86-3

Loppet

Långt lopp med dunkel form på tipsettan.

Tipsettan

Albatros D.K. till­hörde i fjol toppskiktet bland de danska fyra­åringarna och var trea i det danska derbyt bakom Axel och Aron the Baron. Det är en läcker typ av häst som i 14 av 19 starter placerat sig bland de tre ­bästa. Vid sin ­senaste start tvingades han gå i dödens mot skarpt motstånd och höll ändå starkt även om han hamnade utanför prisplacering. Men den starten var i slutet av oktober förra året så det säger ingen­ting om hur Albatros D.K.:s form är för dagen. Men åker man över sundet för att starta i Sverige på V86 har man tro på sin häst och bör ha ställt i ordning. Trots att han har sämsta spåret är han vår tipsetta och hade vi haft bevis på bra form hade han ­varit en spik rent av.

Motbuden

Tetraone Jet rullade över i galopp senast utan ­synbar anledning men visade bra form före det. Han kan avsluta rappt och kan fälla många över upploppet i detta långlopp. Wallaby är en segervan herre som trivs över lång distans (tre segrar på åtta lopp).

Skrällbudet

Dark Xray har lopp i kroppen och är distansgynnad.

Spetsbudet

Ritzo lär fronta och trivs i spets. Han har vunnit fem av nio lopp då han gått i ledningen. Men ändå ­ganska troligt at han släpper spets nu när loppet är 3 140 meter.

! Statistik­vinnaren

Wallaby.

✓ Vår rankning

Vår rankning

  8 Albatros D.K.

  9 Tetraone Jet

  2 Wallaby

  6 Dark Xray

  1 Ritzo

10 Montana Crown

  3 Sonny Bull

  4 Liza With A.Z.

  5 Mr Jäger

  7 Robins Kompis

✓ V86-4

Loppet

Jämntjockt lopp där vi har en rolig tipsetta.

Tipsettan

Swiss Account ­inledde karriären ­lovande och hade en fin treåringssäsong där hon bland annat var andrahandsfavorit i Oaks, det finaste loppet för de treåriga stona. Sedan dess har hon dock inte vunnit ett enda lopp och under fjolåret gjorde hon varken spelare eller ägare glada. Men i grunden är det ett riktigt fint sto och formen är inte så tokig. Senast hon mötte Takeaway slog hon denna trots ett betydligt tuffare lopp. Swiss Account är inte helt stabil på benen men felfri borde hon vara med på mål­fotot nu. Kul drag!

Motbudet

Takeaway står bra inne i loppet och nu kör Örjan.

Skrällbudet

Noomi Skift har nu lopp i kroppen efter lång paus.

Spetsbudet

Irene Sund är snabb ut och har ett perfekt läge.

! Statistik­vinnaren

Dashing Kimberly.

✓ Vår rankning

Vår rankning

  9 Swiss Account

  7 Takeaway

  6 Dashing Kimberly

  4 Noomi Skift

  2 Irene Sund

12 Charmant Hornline

  1 Donatella Center

10 Sundsholm Fatima

  5 Kulani

  3 Kirin de Zeun

  8 Sam Forget

11 Banthechocolat

✓ V86-5

Loppet

Kul handikapplopp där tilläggsvolten står 40 ­meter efter startvolten.

Tipsettan

Blåblodige Officer C.D. är bror till både Nimbus C.D. och Kadett C.D.. I hästarnas värld spelar dock dylikt släktskap ingen roll. Officer C.D. till­delas ­ingen högt uppsatt position i familje­företaget om ger honom en gräddfil in till vinnarcirklarna. Men den fina stammen ger dock en vink om att det finns kapacitet i Officer C.D. som överglänser konkurrenterna här. Nu möter han enklare motstånd än han gjort på länge och häst mot häst slår han nog samtliga. Loppets proposition är dock spännande och det är 40 meter fram till de hästarna som står på start. I och med att Officer C.D. är snabb ur volten tror vi han grejar det ändå. För han har plockat in många meter redan sekunderna efter att kommandot ”kör” ropas ut. Officer C.D. är kanske ingen rolig, men en trolig vinnare och en spik på vårt system. 

Motbuden

Lasken Palema har vi följt en tid och formen är ­mycket bra. Senast hade han en hel del oflyt och ­utan störningar på vägen hade han varit tvåa. In­satsen var i alla fall bra och i ett litet fält lär han få chansen nu. Spelarna glömmer oftast bort honom, därför ger vi er en påminnelse nu. Se upp! Elegant Ås är den på startvolten vi tror mest på. Spåret är lite vanskligt, men tar han sig bara iväg kan han rent av hitta spets.

Skrällbudet

Angelo Zaz höll starkt från dödens senast.

Spetsbudet

Elegant Ås, om han bara tar sig iväg felfritt?

! Statistik­vinnaren

Angelo Zaz.

✓ Vår rankning

Vår rankning

  8 Officer C.D.

  6 Lasken Palema

  4 Elegant Ås

  2 Angelo Zaz

  3 Dogge Sting

  7 Top Model

  5 Borups Majesty

  9 Sparkled Face

  1 Made Ave Maria

✓ V86-6

Loppet

Få men fina treåringar. Här hittar vi omgångens ­bästa spikförslag, därmed inte sagt att det är en dunder­vinnare ...

Tipsettan

Global Un Poco vann senast den första upp­lagan av ­Margaretas ­tidiga unghäst­serie för treåriga hingstar och ­valacker och ­tjänade ­hela 300 000 kronor. Han ­gjorde det dess­utom efter att ha gått stora delar av ­loppet i tredjespår. Global Un Poco är stark och har vunnit tre av fyra lopp över medel­distans. Han har startat ganska tätt på ­slutet och det kan påverka hästen i både positiv och negativ riktning. Global Un Poco har visat hyfsad start­snabbhet och kan få överta ledningen men ­samtliga segrar är tagna bakifrån så ledningen är alls ­inget måste. De på pappret tuffaste motståndarna har ­sämre spår och därför väljer vi att spika.

Motbuden

Hotshot Luca har gjort en start på svensk mark och då slog han bland annat vår tipsetta. Då som nu hade han spår sju och senast var det inga problem att ­hitta till ledningen. Last Robin Hood hade kunnat ut­mana tipsettan senast med en tidigare lucka. Hästen har aldrig varit sämre än tvåa i lopp och lovar mycket.

Skrällbudet

Muscle Lane gick för första gången felfritt senast och vann då överlägset. Han ger ett gediget intryck.

Spetsbudet

Drizzle C.C. är snabb ut och tar sig förbi Lorina Citron. Global Un Poco kan vara tillräckligt snabb för att ­hålla ut Chapuy och Hotshot Luca. Den som är först fram får överta ledningen från Drizzle C.C..

! Statistik­vinnaren

Hotshot Luca.

✓ Vår rankning

Vår rankning

  3 Global Un Poco

  7 Hotshot Luca

  6 Last Robin Hood

  9 Muscle Lane

  1 Lorina Citron

  5 Chapuy

  2 Drizzle C.C.

  8 Elegance Sisu

  4 Aries de Vie

✓ V86-7

Loppet

Kul lopp med hög sportslig- och spelmässig kvalitet.

Tipsettan

­Alwaysinblackpedia har tävlat ­fantastiskt fint under vintern och har toppform. ­Utöver en fysik som gör ­henne till en bra löphäst har hon också en grym ­löpskalle och hon har varit bland de tre ­främsta i 37 av 58 ­starter. Hon går över alla ­distanser och är snabb ut. Från ett bättre spår hade hon varit ett spikförslag. Nu när hon kan få en tuff ­resa väljer vi att strecka några till.

Motbuden

Hanna Banker gjorde det bra ute i spåren senast i ett lopp som Alwaysinblackpedia vann. Sommersault Sally har hittat formen i regi André Eklundh.

Skrällbudet

Alvena Take It kan överraska direkt efter vila.

Spetsbudet

Sommersault Sally är snabb ut men kan nog ­tänka sig att släppa på open stretch-bana. Både Florida Queen och Hanna Banker kommer från samma stall och är snabba om de laddas iväg. Väljer Florida Queen att släppa ifrån sig ledningen till Hanna Banker? ­Alwaysinblackpedia är kanske snabbast ut av alla med framspår men har också sämsta tänkbara spåret.

! Statistik­vinnaren

Alwaysinblackpedia.

✓ Vår rankning

Vår rankning

  8 Alwaysinblackpedia

  4 Hanna Banker

  1 Sommersault Sally

  9 Angel Rain

10 Alvena Take It

  3 Florida Queen

  2 Bikini So Teeny

  7 Aroma Grim

  6 Lady Lee

  5 Stelina

✓ V86-8

Loppet

Trevligt sprinterlopp avslutar omgången.

Tipsettan

Forecast har i sina senaste åtta starter mött de bästa hästarna i klassen på V75. Ofta har han varit betrodd av spelarna, inte minst sedan stallet dessutom hyst stor tilltro till sin häst. Men segrarna har uteblivit. Nu kan det vara läge för någon sorts revansch. Mot­ståndet är enklare än på länge och formen trots allt god. Senast gick han delvis i dödens i en V75-final och höll farten storstilat in i mål.  

Motbuden

Jager Oaks fortsätter att imponera de gånger han travar. Mellby Caddy kan vinna direkt efter paus.

Skrällbudet

Bouncing Hill blir bortglömd. Se upp!

Spetsbudet

Neutron Broline brukar hitta till ledningen och har ett bra spår för att nå spets. Har han dessutom gått framåt med lopp i kroppen blir sen svår att slå.

! Statistik­vinnaren

Jager Oaks.

✓ Vår rankning

Vår rankning

  3 Forecast

  4 Neutron Broline

  9 Jager Oaks

  6 Mellby Caddy

11 Bouncing Hill

10 Scarlets Mirakel

  5 Ebu B.Boko

  8 Manhattan Club

12 Digger Lord

  1 Benji Dana

  2 Tia Maria Lascaux

  7 Frisco Flame

Se i faktarutan nedan för expertens systemförslag, bästa spel, spikar och luring med mera.

Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav