STÅLMANNEN

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KANAL75

I fjol vann han Åby Stora Pris.

I år jagar Giant Superman en ny seger i storloppet.

– Det vore hur stort som helst om vi kunde vinna i år igen, jag har en häst i fin form, säger tränaren Fredrik B Larsson till Trav365.

Förra årets Åby Stora Pris blev precis så rafflande som alla hade hoppats på.

Första försöket skrällvann Giant Superman.

Det andra försöket vann Oiseau de Feux.

Dessa två superstjärnor fick sedan göra upp i ett skiljeheat. Det blev ett mycket rafflande lopp och båda hästarna stred sida vid sida ända in till mål. Nosen först hade Giant Superman för sin tränare Fredrik B Larsson.

Segersugen

När startbilen rullar till det första försöket på lördag finns Giant Superman återigen med bakom bilens vingar, och det är en segersugen kusk och tränare som åker till Göteborg på lördag.

– Det vore hur stort som helst att vinna i år igen. Det är ett av de största loppen vi har i Sverige och vi åker dit och gör ett allvarligt försök.

Sparade krafter

Senast Giant Superman visade sig på tävlingsbanan var i Sundsvall Open Trot. Hästen slutade då trea men hade det löst sig bättre med positionerna hade troligtvis trean byts ut mot en etta.

– Han hade väldigt mycket sparade krafter senast och kändes väldigt fin. Det var lika gången innan på Solvalla. Det är små marginaler och hade vi haft lite tur med positionerna i de två senaste loppen hade vi kanske haft två raka ettor i raden.

Hur tränar han efter det senaste loppet?

– Allt verkar normalt i jobben. Han håller fin form men det måste han göra om han ska kunna vinna på lördag. Det är tufft motstånd och jag tycker årets upplaga har fler riktigt bra hästar än förra året, men jag har en bra häst själv också, säger Fredrik B Larsson.

Publicerad: