Hot Tub slog världsrekord

Foto: KANAL75
Marcus Öhman och Hot Tub.

avKanal75

TRAV

Världens bästa montéhäst är svensk.

Marcus Öhmans Hot Tub gjorde en enorm prestation då han på lördagen slaktade världsrekordet och travade 1.12,3/2 700 meter på Vincennes.

Foto: KANAL75
Hot Tub

Som vanligt när det gäller monté brakade storvuxne Hot Tub till ledningen för Philippe Masschaelle. Och som oftast drog han i ursinnigt tempo. Skillnaden mot tidigare var att det var jockeyn som bestämde farten, Hot Tub själv såg reglerbar och avslappnad ut.

Första 1 700 meterna nåddes på 1.11,7, då var det 50 meter ner till klungan som bestod av flera av Frankrikes bästa montéhästar och leddes färske världsrekordhållaren över medeldistans Malakite.

Kommer till Elitlopppshelgen

Denne kom aldrig i närheten, istället var det Marathon Man som försökte utmana över upploppet, men Hot Tub var omutlig och gick undan på världsrekordet 1.12,3/2 700 meter, en halv sekund snabbare är Magnificent Rodneys notering från vintras.

– Hästen var fantastiskt fin idag. Ibland har han varit lite för ambitiös, men nu låg han fint i handen hela loppet. Vi har jagat rekordet över medeldistans, nu fick han slå det längre istället och det kändes skönt, berättade Masschaelle som även avslöjade att nästa start blir i montéloppet under Elitloppshelgen för att göra en attack mot världrekordet på tusenmetersbana.

Förstapriset var värt 50 000 euro och innebär att Hot Tub tjänat över två miljoner svenska kronor under sadel i Frankrike i år.