Så vann pastorn 22 milj – på V75

Av: Erik Pettersson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75

Frikyrkopastorn Lennart ”Nenne” Lindberg vet hur det känns att bli ensam med alla rätt på V75.

Nu berättar han om drömvinsten på 22 miljoner och hjälper dig inför lördagens omgång.

– Jag har varit jäkligt nära storvinster några gånger till, berättar han.

Trots att han är en frikyrkopastor är han en stor travfantast och spelare. För Lennart Lindberg, 57, från Åseda är det inget konstigt alls.

Och spelandet har gått bra. Riktigt bra.

Han har blivit ensam vinnare med sju rätt på V75 och tagit hela potten. Den totala belöningen blev 22 161 533 kronor. Det är en av de största vinsterna i V75:s historia.

– Man blev både kall och varm i kroppen när beskedet kom, säger Lennart Lindberg.

Han förklarar vidare:

– Jag visste inte hur mycket jag hade vunnit. Jag var på plats på Åby den dagen, jag visste inte ens om att jag var ensam. Jag räknade ut lite själv, med hjälp av streckprocenten och förstod att det inte kunde vara så många kvar.

”Kolossal tur”

I den sista avdelningen hade Lindberg tio hästar på kupongen – alla utom två. Och när en av hans hästar hade vunnit var det klart. Pastorn hade vunnit 22 miljoner kronor och var ensam på V75.

– Det var helt ofattbart!

Hur gjorde du för att vinna så mycket pengar? Vad är knepet?

– Knepet och knepet, jag hade mycket bra koll på hästarna den dagen. Några hade gått väldigt bra i starterna tidigare. En av spikarna var Gidde Palema och Åke Svanstedt. det gäller som sagt att hålla koll på hästarna. Har de gått bra utan att få vinna? Det är så man måste göra, säger han och lägger till:

– Man måste ha en kolossal tur också.

Vad har du gjort för pengarna?

– Jag har gjort lite utav varje med pengarna. Placerade en del, använt en del och köpt en del. Ekonomiskt förändrades livet ganska mycket efter det, men i övrigt har det inte ändrats så mycket. Men det har så klart förenklat en hel del. Men det finns plus och minus med att ha så mycket pengar...

Hur menar du?

– Man fick många som var efter en, det höll på så i en längre tid. Det var jobbigt, säger Lennart Lindberg.

Fler miljonvinster

Efter vinsten på 22 miljoner kronor har frikyrkopastorn fortsatt att spela på trav. Och det har blivit fler miljonvinster.

– Ja, jag vann ett par gånger efter också. Miljonbelopp båda gångerna. Men nu har jag inte spelat så mycket på ett tag. Det är lite fram och tillbaka. När det är jackpott och mycket pengar att spela om är jag med. Typ V75-finaler på Solvalla, då vet man att det blir körning i loppen. Jag har varit jäkligt nära några gånger till.

Efter drömvinsten avslöjade ”Nenne” att favoritkusken var Åke Svanstedt. Det har inte ändrats – men travsporten har förändrats mycket sedan dess anser Lindberg.

– Sättet att köra har förändrats. Nu är det ju ofta så att den bästa hästen kommer till ledningen. Man kan lite på de här bästa. Jag gillar Goop, Svanstedt och Kolgjini. Kolgjini säger ofta till om han har en bra chans, och har han det så lägger han sig inte sist. Då vet man att han kommer att köra offensivt.

– Vissa mörkar ju lite och det kan man bli helt vansinnig på. Går de ut inför ett lopp och säger att de inte vet hur det ska gå, och ligger lågt, sen vinner de loppet och säger att det var väntat. Sånt kan jag bli galen på, då hade de kunnat säga det innan loppet, klargör Lindberg.

Bästa spiken

På lördag avgörs V75-tävlingarna på Färjestads travbana i Karlstad. Lennart ”Nenne” Lindberg kommer göra ett försök på de stora pengarna och bjuder Trav365:s läsare på sina idéer och ett system.

– Det är ganska så jämna och svåra lopp på lördag. Bästa spiken tror jag är 7 Global Investment i V75-3. Det är bara G.H. Nemo emot. Den som får överta ledningen av dem vinner nog, säger han.

– Ett miljondrag kan 10 Aristocat Boko vara i den första avdelningen. Det är en bra häst och med Örjan Kihlström i sulkyn...

Här till höger ser du Lennart Lindbergs V75-system till lördagens omgång.

Publicerad: