Så minns kollegorna Stig Lindmark: Otrolig hästkarl

TRAV

Olle Goop, Jan-Olov Persson och Gunnar Melander om travlegendaren

Foto: Olle Goop, Gunnar Melander och Jan-Olov Persson.

Travlegendaren Stig Lindmark har gått bort.

Han avled i sviterna efter trafikolyckan som han var med om i sommar.

Stig Lindmark hade fantastiska framgångar på travbanan och har betytt mycket för travsporten.

Så här minns några av kollegorna och vännerna honom.

Olle Goop, tränare och kusk

– Jag har mött honom i många olika sammanhang och det har alltid varit en glad och positiv människa som spridit mycket glädje omkring sig. En väldigt trevlig kollega.

– Han har betytt mycket för Norrland. Framförallt för sin hemmabana. Han har varit duktig och vunnit många lopp.

Jan-Olov Persson, tränare och kusk

– Jag träffade Stig så sent som i midsommar när jag där på trav. Jag pratade med honom och även om han var dålig på att gå hade han bra minne. Jag var och hälsade på han och hustrun förra hösten när det var V75 i Skellefteå. Jag stannade kvar över helgen och hälsade på honom och hustrun på söndagen. Stig var en otrolig hästkarl. För travet i Norrland och Skellefteå har han betytt oerhört mycket. När jag jobbade två år uppe hos Berth Johansson var Stig störst förutom Berth. Stig har varit en förebild för mig. Som person var han hur mysig som helst, alltid med glimten i ögat. Alltid en bra kommentar.

Gunnar Melander, tränare och kusk

– Jag minns honom som en fantastisk duktig hästkarl och trevlig människa. Vi möttes många gånger i lopp, han var frän Lindmark men stod för det han gjorde. Vi hade en bra relation. Som tränare var han en förebild, jag såg upp till honom.  Vi umgicks mest i tävlingssammanhang, vi var bland annat till Norge tillsammans och tävlade. Han var en frisk fläkt.