Sportbladets V75-tips

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V75-tips till lördagens tävlingar på Solvalla.

Den här veckan tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

V75-1

Loppet

V75-finaler på programmet. Omgången inleds med ett tänkbart spikförslag. Läget emot?

Tipsettan

Tidied Accelerator har svarat för ett antal enorma insatser under året, bland vann han för inte så länge sedan trots tredjespår runt om i ett V86-lopp. Därför känns det motiverat att ge honom tipset trots att han har ett spår som det normalt sett är väldigt svårt att vinna en V75-final ifrån.

Motbuden

Tidied Accelerators utgångsläge gör att vi garderar på stora systemet. Många om budet bakom och svårt att sära på hästarna då det nästan bara handlar om hur loppet blir kört.

Skrällbudet

Ariel Boko – om hon bara hittar ut från innerspåret.

Spetsbudet

Luringen Palema. Joker Stursk är också snabb ut. Vågar någon svara Tidied Accelerator?

! Statistik­vinnaren

Ed You.

V75-2

Loppet

Utgångsläget för favoriten gör loppet intressant.

Tipsettan

Aristocat Boko föll med flaggan i topp senast. Tufft utgångs­läge nu men även om han ­inte kunde avgöra från dödens senast kan han mycket väl göra det nu i stället, om han skulle tvingas göra grov­jobbet själv.

Motbuden

Åke Svanstedt dominerar som ­vanligt och bjuder sig själv på hårt motstånd i form av ­Aristocat ­Bokos stallkamrat Com Valle som det äntligen ­börjat lossna på allvar för. Sigurd Speed kan leda ­hela ­vägen, förutsatt att han får bestämma en bit. ­Oleander har ännu inte visat startsnabbhet bakom bilen men kan ha lärt sig även detta i sin nya regi.

Skrällbudet

Rob Love från rygg ledaren. Det är nog vad som krävs.

Spetsbudet

Rob Love borde vara nöjd med en fin ryggresa. ­Sigurd Speed är därmed det naturliga spetsbudet, även om Golden Sid också kan öppna.

! Statistik­vinnaren

Sem Jafet.

V75-3

Loppet

Precis som i föregående lopp sätter vi två Svanstedt-hästar främst i ranken.

Tipsettan

Vi kan ha fel men ­känslan är att Global Midnight håller ledningen. Om hon gör det har vi svårt att se vem som ska kunna plocka ner henne.

Motbuden

Merger Blue Chip har imponerat i år men nu står hon så illa till som man kan göra. Vi tror ­inte att det blir något speciellt offensivt upplägg, speciellt inte om det är Global Midnight som skulle sitta i ledningen. Dileva Käll brukar fronta bakom bilen och skulle hon lyckas med det även här är hon givetvis ett hett segerbud.

Skrällbudet

K.L.M.Prelong duger absolut, om hon funnit formen.

Spetsbudet

Det finns flera erkänt startsnabba hästar med i loppet. Global Midnight är inte en av dem, men vi tror ändå att hon har bra chans att hålla ledningen.

! Statistik­vinnaren

Global Midnight.

V75-4

Loppet

Svårrankat lopp.

Tipsettan

Tipset ges till Power M.S. för att han är den som har bäst spets­chans. Motståndet är inte värre än att han förmodligen körs där.

Motbuden

Guiness Trot är en mycket bra häst för klassen och nu är han dessutom i det närmaste garanterad en fin resa. Vi är lite rädda för att Åke Svanstedt har sådan respekt med sig att hans Tab Hall släpps till ledningen. Om så sker är hästen klart svårslagen, om inte är han klart sårbar. Greenstar blir farlig om han hittar ut i tid, för spets lär han få svårt att försvara.

Skrällbudet

Ella Håleryd har inte riktigt haft marginalerna med sig i sina V75-starter hittills och nu är risken stor att det blir etter värre. Med klaff lär hon dock duga bra.

Spetsbudet

Power M.S..

! Statistik­vinnaren

Ella Håleryd.

V75-5

Loppet

Går det att stå emot Braås Palema?

Tipsettan

Av alla bra insatser Braås Palema gjort i år kan den senaste vara den vassaste. Ändå väljer vi att gardera. Det borde kunna bli en del strul från tillägg.

Motbuden

Främst tre på start.

Skrällbudet

Eketorpets Ness.

Spetsbudet

Nr 3 eller nr 7?

! Statistik­vinnaren

Braås Palem

V75-6

Loppet

Valet mellan Saston och Parkin var inte lätt.

Tipsettan

Saston får vårt ­fulla förtroende och det får han för att vi tror att han håller ut ­Parkin inledningsvis. Båda ­hästarna har lärt sig att öppna allt bättre och Parkin är nog den snabbare. Men sjundespår är normalt sett så pass mycket sämre än fjärdespår att vi tror på Saston. Sedan är förhoppningen att han kan köra sig till ledningen.

Motbuden

Främst Parkin. Sedan Avalon Spider.

Skrällbudet

Montgomery Hill har skyhög kapacitet.

Spetsbudet

Roger Malmqvist sitter på nyckeln. Normalt sett ­svarar han med Avalon Spider men vi är inne på att han vill testa i rygg på en bra häst – Saston? – nu när chansen finns.

! Statistik­vinnaren

Saston.

V75-7

Loppet

Två streck kan räcka långt, vi hoppas i alla fall det.

Tipsettan

Beckman är enormt förbättrad i sin nya regi.

Motbuden

Quick Razz fick en snäll resa senast och visade form när han sköt sylvasst sista biten.

Skrällbudet

Goldomaster.

Spetsbudet

Alki Flevo?

! Statistik­vinnaren

Such a Feeling.

Publicerad: