Trav

Ludde: ”Tur att jag sansade mig”

TRAV

Ville starta i Sprintermästaren - vann Stosprintern i stället

För andra året i rad tog Lutfi Kolgjini hem Stosprintern i Halmstad.

Den här gången tillsammans med Oyster Kronos.

- Det var tur att jag sansade mig och inte mötte hingstarna i går, kommenterade Kolgjini.

Crys Dream eller Love n'Hate var frågan på förhand. Lutfi Kolgjini kan emellertid aldrig räknas bort. Efter att ha tagit ledningen av Crys Dream i första sväng, sänkt tempot och rutinerat hållit denne instängd till strax före mål, kunde han måtta in en säker seger tillsammans med Oyster Kronos.

- Det var tur att jag sansade mig och inte mötte hingstarna i går.1.09,7 som de vann på där hade varit tufft.

Nu var inte Oyster Kronos segertid heller fy skam. Hon avverkade de 1 609 meterna på kilometertiden 1.11,8, vilket är en sekund snabbare än Knowledge Faces segertid i fjol och nytt banrekord för fyraåriga utländska ston på Halmstadtravet.

Chansade barfota

Kolgjini har själv fött upp Oyster Kronos i Italien och när hästen inte gick att sälja som planerat tog han själv in henne i träning. Det är knappast något han ångrar i dag. Men efter en mycket lyckad treåringssäsong där hon bland annat vann det italienske stoderbyt har det gått trögare i år och fredagens seger var säsongens första. En förklaring till uppryckningen är att Kolgjini tog en chans och lät hästen tävla utan skor på hovarna.

- Ja, det var en chansning. Vi har provat barfota tre gånger tidigare och det har gått åt pepparn alla gångerna. Men jag tänkte att om någon kan erbjuda en tillräckligt fin bana för att de ska fungera så är det Halmstad.

Segern i Stosprintern var värd 308 000 kronor därmed har Oyster Kronos totalt sprungit in 1,7 miljoner kronor. Crys Dream skar mållinjen som två och trea slutade Occasion Kronos.

Ola Johansson, Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!