Skrev fel på kupongen – vann 2,5 miljoner kr

avDaniel Söderbäck

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Roly Poly och Carl Johan Jepson skrällde i V75-4.

En skräll – och en megaskräll på V75.

Då vann en spelare i Östergötland 2,5 miljoner kronor – efter att ha skrivit fel.

– Jag bara skrek rakt ut, säger den 27-årige vinnaren från Linköping till nt.se.

Favoriterna Supreme Face och Man at Work kunde inte motsvara förväntningarna och vinna sina V75-lopp på Mantorp under lördagen.

I stället kunde jätteskrällarna Roly Poly (V75-4) och Secret Mission (V75-6) ta hem segrarna.

– Det var en överraskning så klart. Jag har kört honom två gånger i år och vunnit båda, men det var ju Lunchlopp. Jag tänkte innan att jag inte förlorat med honom, man måste tänka positivt, samtidigt måste man ju vara realist, sa skrällkusken Peter Untersteiner efter segern med Secret Mission.

Vann trots galopp

Och systemen med chans på alla sju rätt rensades rejält. När Carl Johan Jepson och Roly Poly vann V75-4 försvann 71 730 system och när Secret Mission vann V75-6, till vinnaroddset 52,56, fanns det bara 38,02 system kvar med chansen på alla rätt.

När sedan 4 Pastor Power tog hem V75-7, trots startgalopp, fanns 20,74 system med alla sju rätt.

Utdelningen på enbart sju rätt: 2 386 218 miljoner kronor.

Vann mest i landet

Mest i landet vann, enligt spelbolaget ATG:s vinstlista, ett andelssystem inlämnat hos Husie Tobak i Malmö. Där spelades det in hela 3 937 459 kronor. Nu får 16 personer stycken dela på miljonerna.

Den mest udda storyn hittas dock i Östergötland där en spelare lämnade in sitt V75-system för 1 350 kronor.

När jätteskrällen Secret Mission (V75-6) gick i mål trodde spelaren att det var kört. Döm av hans förvåning när han såg att han skrivit fel på sin V75-kupong och hade spikat Secret Mission. Misstaget uppdagades strax innan spelstopp, när kupongen var inlämnad.

”Blev uppgiven”

– Först blev jag såklart lite uppgiven, det var ju klantigt gjort av mig. Min kompis tyckte också synd om mig så han köpte in sig på hälften av systemet, säger den 27-årige vinnaren till nt.se.

När han såg den sista hästen springa in som etta över mål blev det stort jubel.

– När den gick i mål ... ja, då bara skrek jag. Men jag tror nästan att alla runt omkring var ännu gladare. Man var väl i chock, eller är i chock, kanske jag ska säga, säger han till tidningen.

– Vinnaren hade fyra spikar och skrev fel i den sjätte avdelningen. Så kan man också vinna 2,5 miljoner kronor. När jag var i kontakt med honom var han rejält upprymd, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog till Trav365 på lördagskvällen och fortsätter:

– Vinnaren spelade ihop med en kompis som nu får vara med och dela på vinsten. Meningen var att Man at Work skulle spikas. Han hade dessutom spik på Pastor Power i V75-7 som vann, trots startgalopp.

Satsade 96 kronor

Noterbart är även de som vann med extremt låga insatser.

På City Gross Helsingborg Berga lämnade en spelare in en Harry Boy för 96 kronor. Datasystemet gav spelaren 2 409 331 kronor.

Via atg.se vann en spelare i Stockholm 2,4 miljoner kronor efter att satsat 108 kronor.

– Wow, vilken julklapp, konstaterade TV4-experten Mohammed Malla.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75