Förtidspensionären vann en halv miljon

TRAV

Bente om den osannolika vinsten

Hennes system för 50 öre gav 441 087 kronor.

Nu berättar Bente Christensen i Färjestaden om hur hon lyckades ta storvinsten i helgen.

– Det var mer tur än skicklighet, säger hon.

Bente Christensen, förtidspensionären i Färjestaden, är en van travspelare. Varje vecka spelar hon tillsammans med sin sambo för totalt 500 kronor. Hon använder sig alltid av ett reduceringssystem som kallas för Copéma.

– Det såg så svårt ut denna gång. Jag visste inte om Torvald Palema skulle gå för fullt. Sånt gjorde mig tveksam. Därför rankade jag efter streckprocenten, säger Bente Christensen.

– Det var mer tur än skicklighet.

I tio veckor har Christensen kört med en enkelrad. Den här gången kostade enkelraden 50 öre, men var ett litet system i det större som totalt kostade 500 kronor och var på 1000 rader.

Vinsten: Nästan en halv miljon kronor.

– Jag trodde att det skulle kännas värre. Jag missade en miljon för tio år sedan. Jag var så fattig då att jag inte kunde betala ett system för mer än 200 kronor. Det gjorde att jag missade en miljon kronor. Det var hemskt, säger Christensen.

– Jag vågade inte tro att vi hade vunnit.

Hur firade ni?

– Vi åt salt sill, kokt potatis och löksås. Sen gick vi med barnbarnen och åt pizza.

Hur mycket betyder vinsten för er?

– Det var välkommet. Det är sämre tider nu. Min man har precis blivit pensionär och jag är förtidspensionär. Men vi ska försöka satsa lite på huset. Förhoppningsvis kanske vi också kan åka till Danmark. Jag kommer därifrån.