”Vi är inne på att hon leder loppet runt om”

Expertens DD-tips – tisdag 9 oktober

Av: Erik Pettersson, Per Nicklasson

Publicerad:
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Solvalla.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Solvalla.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Solvalla, tisdag 9 oktober.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 17.45

DD-1

Rankning: 1–2–7–10–5–6–9–4–3.

Kommentar: Som vi har väntat på att Run Chica Run ska ta det där steget som placerar henne i den absolut kull­toppen. Nu har hon gjort det, de två senaste insatserna har verkligen varit tilltalande. Vi är inne på att hon, precis som vid segrarna i de starterna, leder det här runt om. Norske Frode Hamre kommer med två hästar (skulle varit tre men en ströks) till det här loppet och båda ska nog med om man garderar. Bellatrix Zet kan ha chansen vid hårt tempo. Violet Bi är snabb. Beautiful Baccardi har det mesta som krävs. 

DD-2

Rankning: 6–4–5–3–2–9–10–8–12–1–11–7.

Kommentar: DD-2 är ett lurigt lopp. Ajabaja kunde ­inte haka på till slut senast. Lite överraskande även om det var två väldigt bra hästar hon tog stryk av. Nu är det – utan att vara enkelt emot – enklare emot. In Royalty Boko tar konstanta steg i utvecklingen. Snabb med en resa på rulle. Racing Brodda har galopperat en del men när hon står på benen är hon bra så gott som varje gång. Lipstick ­Tooma kan leda runt om ifall det stenhårda loppet senast har ­hunnit ur kroppen. Au Pair Girl platsar definitivt också.

DD-systemet – 3 rader

DD-1: 1 Run Chica Run.

DD-2: 6–4–5.

! Statistikvinnarna

DD-1: Run Chica Run.

DD-2: Fragolini Am.

Vem tar spets?

DD-1: Det är inte så många som kan ta emot Waffle Cone från start men vi spelar på att Run Chica Run faktiskt kan göra det. Sedan ska man nte glömma bort White Lightning heller, hon är mycket snabb om hon laddas.

DD-2: Lipstick Tooma har öppnat rappt. Kan nog vara ­sugen på att prova i ledningen.

Publicerad: