Beslutet: Stjärnan börjar jobba i avel

1 av 2 | Foto: Thomas Blomqvist, Kanal75
Tobin Kronos och Daniel Redén.

avErik Pettersson

TRAV

Muscle Hill-sonen Tobin Kronos går till avel.

Det meddelar tränaren Daniel Redén.

– Det tar tid för Tobin Kronos att helt återhämta sig efter den infektion han hade i senaste starten och det är bättre att låta honom verka i aveln under vintern och våren, skriver han på sin hemsida.

Efter två bleka insatser på Vincennes, där det i senaste starten visade sig att Tobin Kronos hade en infektion i kroppen, har tränaren Daniel Redén beslutat att stjärnhästen går till avel.

– Intresset för Tobin Kronos tjänster i aveln är stora och vi har beslutat att ta, ett för hästen, rättvist beslut under säsongens första del. Tobin Kronos åker till Italien, till Bologna, för att tjänstgöra som avelshingst innan han kommer tillbaka till Sverige för att fullfölja uppdraget som hingst, skriver han på sin hemsida.

Han fortsätter: 

– Det tar tid för Tobin Kronos att helt återhämta sig efter den infektion han hade i senaste starten och det är bättre att låta honom verka i aveln under vintern och våren.

”Otroligt intressant”

Enligt hästens tidigare tränare, Stefan Hultman, kommer den toppstammade travaren få en fin karriären som pappa.

– Tobin Kronos är en av de finaste unghästar jag har tränat och han har uppträtt som en stjärna från dag ett. Hans talang, teknik, löphuvud och exteriör, är i toppklass. Att han dessutom är efter Muscle Hill och har ett fantastiskt möderne gör honom otroligt intressant i aveln där jag tror han har alla förutsättningar att lyckas, säger han till Trav365.

Inga fler starter?

Stjärnhästen som delägs av bland andra fotbollslegendaren Glenn Strömberg har vunnit 12 av 35 starter hittills och sprungit in knappt tre miljoner kronor.

– Det är oklart om hästen kommer att starta mer. Det får Daniel Redén bestämma, säger delägaren Daniel Olenklint.

– Världsrekordet på Solvalla samt duellen med Readly Express i Europaderbyt glömmer jag aldrig, fortsätter han.

ARTIKELN HANDLAR OM