”Det här känns som en mycket bra uppgift”

Expertens DD-tips – fredag 1 juni

Foto: Kanal 75
Sportbladets Per Nicklasson tippar DD-loppen till Romme

avPer Nicklasson

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Romme, fredag 1 juni.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 2–1–12–9–6–4–3–5–7–10–8–11.

Kommentar: Ma Running var inte som bäst senast, även om hon var fullt godkänd, men har fått en liten pust ­efter det. Det är mycket möjligt att hon leder det här loppet runt om men vi gillar ju verkligen hennes stallkamrat Amalia ­Cash som nu har ett lopp i kroppen. Utgångsläget är perfekt, det här känns som en mycket bra uppgift för ­Amalia Cash som tål att göra grovjobb om det krävs. Bakom de två stallkamraterna känns det tämligen tunt i och med att Dream­boy As fått ett dåligt spår och Jager Oaks inte har startat sedan i december.

DD-2

Rankning: 7–4–2–5–3–6–11–10–9–1–8.

Kommentar: DD-1 löser vi på ett streck (förhoppningsvis), det här känns betydligt svårare. Serious Try har hur som helst bra form. Sjundespår kan dock innebära positions­bekymmer trots att han kan öppna snabbt. Strecka på, de sju förstarankade har chansen.

DD-systemet 6 rader

DD-1: 2–1.

DD-2: 7–4–2.

Vem tar spets?

DD-1: Ma Running har bra chans att hålla ledningen.

DD-2: Mr Vox är klart startsnabbaste hästen men från åttonde­spår är det inte säkert att han ens provar för ledningen. Och även om han skulle göra det vill han nog ­släppa. Men vem är spetsfavorit? Nej, vi får säga ”pass” på den ­frågan.

! Statistikvinnarna

DD-1: Jager Oaks.

DD-2: O.P.’s Flirt.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM