Redén: ”Vill ha spår så långt in som möjligt”

avErik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Malin Albinsson, TR Media
Solvalla kallar det ”mästarmötet”. Första ronden, lottningen, vann Daniel Redén och Propulsion mot Timo Nurmos och Readly Express. Den förstnämnde fick spår 5 i ena heatet, Readly Express drog Svarte Petter med spår 7 i sitt heat.

Elitloppsheaten är lottade och klara.

Readly Express fick tuffa spår 7 i heat 1.

Propulsion drog spår 5 i heat 2.

– Han är inte så spårberoende, så det spelar inte så stor roll för honom, men man vill ju ha spår så långt in som möjligt, säger Propulsions tränare Daniel Redén

Propulsion vann första ronden i ”mästarmötet” mot Readly Express - i lottningen.

De båda hästarna var topp-seedade och kunde således inte ställas mot varandra i försöksloppen.

Tmo Nurmos springare fick svåra spår 7 i sitt heat.

Daniel Redéns ”Proppen” bricka 5 i sitt heat.

Redén är med fyra hästar med i Elitloppet, Propulsion, Double Exposure, Heavy Sound och Sorbet, historisk som den förste tränare att ha med så många hästar i Elitloppet.

”Inte särskilt bra”

– Det blev väl inte särskilt bra. Vi fick spår tre och utåt, man vill ha från två och inåt, sa Daniel Redén direkt efter lottningen via telefon i TV12.

– Spår fem för Propulsion är ingen fara, han är inte så spårberoende, det hade inte spelat så stor roll med honom. Men man vill ju har spår så långt in som möjligt, fortsatte han.

Redéns Double Exposure lottades till spår tre, Heavy Sound startar från spår sju och Sorbet drog Svarte Petter med sämsta tänkbara spår åtta i sitt heat.

Trav365 har sökt Timo Nurmos för en kommentar.

Laddar Live Upplevelse
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM