”Är inte ofta man kan vinna 100 miljoner”

Superjackpott på V75 – Sportbladets stekhete expert guidar • Så ska du tänka • Spikar • Skrällar: ”Våga gå för det”

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Mindyourvalue W.F. är en V75-skräll.
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Mindyourvalue W.F. är en V75-skräll.

100 miljoner kronor ligger i V75-potten till en ensam vinnare på lördag.

Hur ska man tänka inför omgången och vilka är de bästa spikarna och skrällarna?

Sportbladets stekhete expert Christoffer Wickman guidar er.


ANNONS: Jackpott 100 miljoner – här kan du rygga Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


Det lyser tipsform om Sportbladets populäre travexpert Christoffer Wickman.

Förra helgen prickade han in alla sju rätt på tidningstipsen V75 i sista både på lördagen och söndagen. Lördagens tidningssystem gav 14 568 kronor för de som valde att rygga. Samma system satt även på ATG Tillsammans under båda dagarna och gav totalt under lördagen 145 568 kronor.

– Som alltid möts man av glada hejarop, och det låter lite som en klyscha men det är det som gör det här så himla roligt, det är verkligen så. Att glädja andra människor är det i särklass bästa med att hamna rätt på en omgång, och att vinna tillsammans är verkligen det roligaste, säger Christoffer Wickman.

Vilken spik och skräll var du mest nöjd över på den gångna helgens system?

– Golden Tricks var en bra och prisvärd spik som jag hamnade rätt på. Hon hade ju varit en besvikelse i sina två Sverigestarter men jag gillade verkligen hur hon såg ut före de loppen och jag bara väntade på att hon skulle få visa sitt kunnande och även om loppet blev lite rumphugget med många galopper så gjorde hon det den tunga vägen.

– Sedan var jag nöjd med Man at Work som skrälldrag under lördagen, jag läste tidig ledning på honom med jänkarvagnen på och i mina ögon var han på tok för lite spelad.

”Ser väldigt mycket travlopp”

Vad ligger bakom succén?

– Hårt arbete, samt att se väldigt mycket travlopp. Jag hade en riktigt stark inledning på året fram till april, sedan gick det tyngre i april men det är bara att fortsätta göra jobbet, fortsätta se alla travlopp man kommer över och fortsätta tro på det men gör. Man kan inte vara rätt på det tolv månader om året, men ju hårdare du arbetar och ju fler travlopp du ser, ju högre nivå håller du.

Hur bibehåller man tipsformen?

– Som jag tidigare varit inne på, fortsätta arbeta hårt och se de travlopp du kommer över. I den här branschen är det alltid nya lopp och man kan inte slå sig för bröstet och bli nöjd utan när sista travloppet i aktuell omgång är i mål så är det bara upp på hästen och börja jobba med nästa omgång.

Har du någonsin haft en bättre tipsform?

– Ja, det har jag haft. Mars-månad var extrem, då spelade jag in runt 1,7 miljoner kronor fördelat på fem olika vinster och kan man hålla den standarden året om hade jag varit nöjd. Drömma kan man ju göra, ha ha.

”Rensar alltid lite extra”

På lördag är det 100 miljoner som väntar en ensam vinnare. Måste man tänka annorlunda då mot en ”vanlig” V75-omgång?

– Ja, så är det. Lite kort så finns det en sådan här omgång två vägar att välja, antingen så fokuserar du bara på att försöka sätta sju rätt, eller så fokuserar du på att ta hela potten. En sådan här V75-omgång med 100 miljoner kronor i jackpott så ger alltid sju rätt bra och omgångarna blir överbetalda, av den anledningen behöver man inte vara lika rädd för favoriterna som i en vanlig V75-omgång.

– Samtidigt, det är inte ofta man får chansen att vinna 100 miljoner kronor och då vill man ju gå för det också. Försök att inte hitta någon mellanväg, bestäm dig vilken väg du vill gå.

Vilka är dina bästa spikar och dina bästa drag?

– Om man bara vill fokusera på att sätta sju rätt så anser jag att 9 Fort Knox (V75-3) och 9 Award Kronos (V75-4) är två bra spikar, vill man åt hela potten anser jag att 7 Cyrano de B. (V75-5) och 3 Han Herred (V75-6) är två riktigt prisvärda singelstreck.

– Miljondraget, varför inte 10 Mindyourvalue W.F. (V75-7) och det rensar alltid lite extra på en skräll i sista V75-loppet.

V75 på Östersund startar klockan 16.20 på lördag och du följer omgången som vanligt i Trav365:s liverapportering.


ANNONS: Jackpott 100 miljoner – här kan du rygga Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN