”Vi kommer att spela för att ta hela potten”

Tyska andelsgänget drog in över 21 miljoner på V75 • Bästa tipsen inför lördagens superjackpott

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
1 av 4 | Foto: Privat, AL
Niklas Kaeseler, här på Visbytravet, siktar tillsammans med sin travgrupp mot Örebros V75-jackpott

Det tyska andelsgänget har genom åren vunnit över 50 miljoner på svenskt trav.

Nu ser de fram emot V75 på Örebro med en jackpott på 75 miljoner.

– Jag tycker mitt drag är helt felstreckat och jag förstår ingenting, säger en av vinnarna Niklas Kaeseler till Trav365.

På lördag avgörs V75 på Örebrotravet och omgången innehåller en jackpott på minst 75 miljoner kronor.

Några som vet hur det är att vinna riktigt stort är ett stort spelgäng från Tyskland.

Deras andelslag har vunnit över 50 miljoner på det svenska travet och nu laddar de ordentligt för den kommande monsterpotten på Örebro.

Vann 21,2 miljoner på V75

Just Örebro är en bana som ligger de tyska traventusiasterna varmt om hjärtat.

På nyårsafton 2017 vann travvännerna 21,2 miljoner kronor på V75.

– Det var en fantastisk känsla just den dagen på Örebrotravet. Jag brukar ibland gå tillbaka till loppen och minnas tillbaka. Det är vår största vinst hittills och vi var många som blev väldigt glada, säger Niklas Kaeseler men berättar samtidigt att det hade kunnat bli ännu bättre:

– Friend of Nature som vann avslutningen har inte vunnit ett lopp sedan dess på 27 starter. Det blev väldigt hårt i mål mellan honom och hästen Rafiki Fri. Hade målfotot varit annorlunda så hade vi tagit hela potten och fått en bit över 60 miljoner.

Hur gick firandet till?

– Vi hade ju olika många andelar och vissa vann upp emot tre miljoner. För min del kom pengarna väl till pass då vi hade huslån att betala av. Inte det roligaste firandet men så var det.

Vinsten på nyårsafton är långt ifrån den enda vinsten de spelat in.

Året efter, på Romme, drog de in 12 miljoner på V75 och valde efteråt att börja skänka en del av vinsterna till barncancerfonden.

Den senaste tiden har spelet gått trögt trots att de ofta gör mycket stora system.

– Vi har inte vunnit något på slutet men vi hoppas det vänder redan nu på lördag. Vi är många andelsköpare som har en varierande storlek av systemet. Vissa satsar mer och vissa lite mindre.

”Enorm potential på lördag”

Niklas är, trots avståndet, mycket väl insatt i den svenska travsporten och besöker ofta de nordiska banorna.

Travintresset har funnits länge och han lämnar ingenting åt slumpen – framför allt inte när det ligger 75 miljoner i potten.

– Jag tycker det finns en enorm potential i omgången och jag kan försäkra er om att vi gör ett system som kan ta hand om hela potten. Vi har många rader att förfoga över och det ska bli riktigt spännande.

Kan du bjuda oss på en vinnare?

– Jag tycker att 3 Very Kronos (V75–2) har en jättebra möjlighet att vinna. Frånvaron från tävlandet tror jag inte spelar så stor roll då jag håller hästen huvudet högre än de andra. Procenten just nu är också tilltalande, så det ser ut som en spik just nu.

– Jag vet att många tror mycket på 3 Unique Juni (V75-4) och jag gillar verkligen hästen. Senast spikade jag när hon vann på Gävle men jag tycker ändå hon är överspelad nu. Kusken är ingen av mina favoriter och jag tycker absolut det är läge att gardera. 9 I Love Paris ska gå barfota runt om och är ett givet streck.

”Procenten är ett skämt”

Har du hittat några miljondrag i omgången?

– Jag har hittat två hästar i den femte avdelningen som jag tror väldigt mycket på. Den ena är 3 Roofparty med Kevin Oscarsson i vagnen. Han har ett bra läge och kan flytta på sig den första biten. Fem procent är ett skämt.

– Den andra i samma avdelning är 6 Whelk. Oskar J Andersson kör och även han är kvick i benen. Det är anmält med en jänkarvagn vilket är intressant och jag gillar den här hästen. Hon är bara streckad på fyra procent och jag förstår ingenting. Helt felstreckat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN