Skrälltränaren som spelarna ”avskyr”

Bollnäs-tränaren Krister Jakobsson har knockat många från chansen till alla rätt • Optimistisk inför V75 • ”Skrällfeeling”

avAndreas Örtengren

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Foto: Maria Holmén / TR BILD
Bollnästränaren Krister Jakobsson

Krister Jakobsson har chockat spelarna på V86 två veckor i rad.

På lördag tror han det kan ske igen med ny superskräll på V75.

– Jag blir inte förvånad om vi är med i segerstriden, säger Bollnäs-tränaren till Trav365.

Den senaste tiden har det lossnat ordentligt för Bollnäs-tränaren Krister Jakobsson.

48-åringen har under den senaste månaden tagit fyra av sina tretton årssegrar och gjort livet surt för de allra flesta spelarna.

Dubbla skrällar på V86

Onsdagen den 4 december saxades V86 mellan Bergsåker och Solvalla. I den femte avdelningen var Robert Berghs Van Gogh Z.S. spelad till 72 procent men fick ändå se sig besegrad av Jakobssons sexårige valack I'll Fixit – spelad till fyra procent.

– Han gjorde en strålande insats och kunde vinna trots att det var en del strul på vägen. Jag var lite optimistisk på förhand men trodde nog ändå att det skulle bli svårt att slå favoriten. Det var en härlig seger.

Under onsdagens V86-spel var det återigen dags för Jakobsson att slå knockout på spelarkollektivet.

Inför avslutningen (V86–8) på Solvalla var värdet 3 403 kronor och de flesta trodde att Timo Nurmos Exit Angot skulle infria sitt stora favoritskap.

Men favoritspelarna fick se en tidig galopp på förhandsfavoriten och istället kunde lärlingen Mats E Djuse vinna med enprocentaren Jeppas Qurt – tränad av just Krister Jakobsson.

V86-värdet ökade dramatiskt och landade till slut på 98 875 kronor.

– Även han gjorde ett mycket bra lopp. Jag var nöjd med hästen på förhand men jag trodde inte vi skulle vinna loppet om jag ska vara helt ärlig. Mats har gjort det jättebra på slutet och det är fantastiskt kul att hästarna går så bra nu.

Vad är det som gör att du prickar formen nu?

– Jag har haft en dipp i sommar och jag tror en stor del av framgången just nu beror på att mina hästar går bra på vintern. Vi startar en hel del hästar och har dom väl förberedda. Jag tror upplägget passar bra för mig och är inte jätteöverraskad att det lossnar just nu.

På lördag avgörs V75 på Bergsåker. Banan i Sundsvall har genom åren gjort sig känd för att vara skrällbetonad.

Bollnäs-tränaren reser de sjutton milen med två hästar och precis som vid V86-sensationerna är det Mats E Djuse som sitter i vagnen.

I Gulddivisionen (V75–3) startar Narold Vox från ett andraspår bakom bilen – över distansen 2 640 meter.

– Det ser väl inte ut att vara den blodigaste Gulddivisionen och min häst hamnade bakom en trött häst senast. Jag tycker han hävdar sig väl och känns fin i jobben. Det blir svårt att vinna ett sånt här lopp men en platschans tycker jag det kan vara. Han trivs bäst i jämnt hårt tempo.

”Har skrällfeeling”

V75–5 är ett Klass I-försök över stayerdistansen 3 140 meter.

Här startar den femårige valacken Xanthis Coktail från ett andraspår bakom bilen – och trots att hästen i nuläget bara är spelad på två procent av kupongerna –är det en optimistisk tränare.

– Han har visserligen inte startat på ett tag men jag har honom i bra skick. Han gick ett rejält tufft jobb häromdagen och det kändes riktigt bra. Det är kanske inte den allra yttersta toppformen men tillräckligt för att vi ska kunna vara med i segerstriden, säger 48-åringen och berättar vidare om loppet:

– Han gjorde det bra innan vilan och jag vet att vi blir bortglömda. Men man ska komma ihåg att det är en bra häst och löser det sig med positioner kan vi vinna loppet. Han har enorma lungor och just frånvaron betyder inte så mycket för honom. Visst har jag skrällfeeling, avslutar Jakobsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V86

Bollnäs

Solvalla

Hästar

Trav

Sundsvall