Rapporter: Bold Eagle kommer inte till Jägersro

Franske superstjärnan ser ut att missa storloppet

avTrav365

Publicerad:
Foto: TR Bild
Franske superhästen Bold Eagle

Franske superstjärnan Bold Eagle rapporteras missa Hugo Åbergs Memorial.

Siktet är dock fortsatt inställt på Åby Stora Pris.

– Det är ingenting som jag fått någon information om, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro.

Det var i februari som rapporterna kom att den franske superstjärnan Bold Eagle skulle komma till Sverige för att delta i storloppen Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 30 juli och Åby Stora Pris på Åby den 10 augusti.

Nu verkar det dock som Jägersropubliken blir blåst på Bold Eagle. Om man ska tro en av delägarna, Thomas Bernereau, så ställer man in den förväntade starten på Jägersro.

Nu svarar Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

”Drömhäst för vilket lopp som helst”

– Självklart har även jag nåtts av ryktet att Bold Eagle inte ska starta i Hugo Åbergs Memorial, men jag vill betona att jag inte har gört någonting personligen från någon om detta. Vad jag förstår så är det en av delägarna som sagt det här, säger Mats Ahlkvist och fortsätter:
– Jag har varit i kontakt med en av de andra ägarna i Pierre Pilarski och jag har inte fått någon information om detta.

Vad är din känsla om uppgifterna skulle stämma?

– Givetvis skulle det vara otroligt tråkigt om han inte kommer. Bold Eagle är en världsstjärna och en drömhäst för vilket lopp som helst. Jag tar det dock med ro då det är lång tid kvar. Jag räknar med att underrättas inom kort och hästen är självklart välkommen och det kan ibland bli så här när många viljor är inblandade. Nu vet jag inte hur det är i det här enskilda fallet, men rent generellt så har vi sett flera exempel på att exempelvis tränare och ägare drar åt olika håll.

”Vore fantastiskt med Propulsion”

Till årets upplaga av Hugo Åbergs Memorial har man höjt förstapriset i loppet till 1 609 000 kronor. Ett starkt startfält är att vänta, även om Bold Eagle inte skulle komma.

– Ja, det kan vi absolut räkna med. Givetvis vill jag ha hit Bold Eagle, men det finns många riktigt bra hästar. Jag vet att jag inte kan få hit alla de tio bästa hästarna, men jag vet att jag har försökt med det.

Vilka drömhästar har du?

– Det vore ju fantastiskt om vi kunde få hit Propulsion. Hästen har vunnit tre år i rad och Daniel Redén vet om att han bara behöver säga till så är de välkomna. Det är också alltid spännande med hemmahästar och jag tänker lite extra på Joakim Lövgrens Racing Mange, han såg ruggigt fin ut vid seger på Mantorp senast, säger Mats Ahlkvist och fortsätter:
– Vissa år får man mycket gratis då allt nästan löser sig av sig själv och vissa år får man jobba hårdare. Jag har en mycket bra känsla men vill tillägga att jag även ser till helheten. Vi har många andra lopp att fylla och även där kommer vi erbjuda mycket hög kvalitet. 

Andreas Örtengren, Trav365

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Jägersro