Dokumenterad form – spikas på DD i kväll

Expertens DD-tips – torsdagen den 4 april från Åby

avTrav365

Foto: TR BILD
Sportbladets Casper Hedberg tippar Dagens Dubbel från Åby.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Åby, torsdagen den 4 april.

Spelstopp DD 20.56

V64 19.30

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 6–2–5–3–4–7.

Kommentar: Promo Kemp har gjort tre starter för ­Robert Bergh och visade i dessa lopp skyhög kapacitet. Hingsten är bara fem år gammal och dras dessutom med över 400 000 kronor i så kallad tvångsprissumma, men ändå kan nog Promo Kemp bli ett kort för Bergh att spela ut i större sammanhang under året.

Han har inte startat på nästan fem månader och nu är det dessutom debut över lång distans. Men Bergh skulle inte plocka ut honom över distansen om han inte tror att hästen ska klara av den och dessutom brukar hans hästar vara väl förberedda inför comeback. Han fick ett fint springspår och sitter troligtvis tidigt i ­ledningen. Visst lyser det varningslampor kring hästar som är till­baka ­efter uppehåll över en oprövad distans. Men i detta ­fallet får varnings­lamporna lysa på bäst de vill, Promo Kemp är en ­vettig spik.

Cantona Mearas är bra i gång för dagen och står ­redo om tipsettan sviker. Stud Muffin är stark men ­också ­osäker på benen.

DD-2

Rankning: 3–2–10–6–9–8–5–7–4–1

Kommentar: Racing Ribb har fina förutsättningar här i och med sin startsnabbhet. Senast var han ute i V75 och galopperade i starten i en trång situation men svarade för en fin upphämtning efter galoppen. Han står bra till i ­denna spårtrappa och har dokumenterad form. Näst senast vann han från positionen utvändigt om ledaren, den så kallade dödspositionen. Men annars har segrarna tagits från ledningen och dit når han nog nu igen.

Straight Flush debuterade på svensk mark senast efter en tidigare karriär på amerikansk mark. Han gav intrycket av att vara starkare än snabb, vilket inte är helt stereotypt för en amerikans häst. Han är det roliga draget i loppet!

DD-systemet – 1 rad

DD-1: 8 Promo Kemp.

DD-2: 3 Racing Ribb.

Vem tar spets?

DD-1: Promo Kemp kanske kan få överta ledningen om/när han kommer.

DD-2: Racing Ribb brukar spetsa.

! Statistikvinnarna

DD-1: Stud Muffin.

DD-2: Bag’s Simoni.


CASPER HEDBERG


ARTIKELN HANDLAR OM