Jerry Riordan

Ringostarr Treb glänste – vann på topptid

Seger direkt i comebacken för Elitloppsvinnaren

Av: 

Christoffer Wickman

Ringostarr Treb
Ringostarr Treb

TRAV

Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb gjorde comeback efter sex månaders frånvaro.

Då imponerade han stort.

– Han är en champion, sa segerkusken Wilhelm Paal.

Det var på Halmstad under måndagen som fjolårets Elitloppsvinnare Ringostarr Treb gjorde comeback.

Det senaste framträdandet för Jerry Riordans superstjärna var i VM-loppet i USA i oktober i fjol – över sex månader sedan.

Men trots den långa frånvaron så visade den nu mera nioårige Ringostarr Treb ingen ringrost. Ringostarr Treb övertygade stort och vann på segertiden 1.10,3 över distansen 1 640 meter autostart.

”Kändes tryggt under vägen”

Ringostarr Treb kunde tidigt köras till ledningen av kusken Wilhelm Paal och väl där var segern aldrig hotad.

– Han kändes bra. Jag ryckte inte tussarna på honom och det kändes tryggt under vägen. Hästen visade att han är en champion och att han håller hög klass, sa Wilhelm Paal efter segerloppet.

Paal berättade att han hade tänkt köra Ringostarr Treb bakifrån, men att han fick ändra sin taktik när startbilen släppte fältet.

– Det var inte meningen att köra i ledningen, men han öppnade så fort. Han är så klart inte i samma form som i Elitloppet, men man måste tänka på att det var första loppet efter lång vila.

”Startar inte om han inte är redo”

Tränaren Jerry Riordan stod vid sidan av banan och var nöjd med vad han fick se av sin superstjärna i comebacken.

– Han var bättre än vad jag trodde att han skulle vara. När han tränar visar han lite av sitt kunnande, men långt ifrån allt. Bakom startbilen så vet han vad han ska göra och jag är väldigt nöjd med vad han presterade i dag.

Vad som väntar härnäst för Ringostarr Treb vet inte Jerry Riordan ännu. I slutet av maj har hästen en seger i Elitloppet att försvara, om han ska vara med där.

– Jag har inte tänkt så mycket på Elitloppet ännu. Det har bara varit skönt att få honom tillbaka på tävlingsbanan. Han kommer inte att starta i Elitloppet om han inte är redo för det, sa Jerry Riordan.

Ringostarr Treb vann loppet, en seger som var värd 100 000 kronor, närmast före Racing Mange och Dante Boko. Ringostarr Treb har nu sprungit in 13,4 miljoner kronor hittills i sin tävlingskarriär

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jerry Riordan

Elitloppet

Trav