Grand Slam 75

Bjöds in på Facebook – vann 1,3 miljoner

Prickade in jätteskrällarna – och två GS75-system: ”Van att falla på målsnöret”

Av: 

Daniel Söderbäck

Ringostarr Treb var en av hästarna som vann på Christoffer Fuhrs system.
Ringostarr Treb var en av hästarna som vann på Christoffer Fuhrs system.

TRAV

De bjöd in vänner och följare på Facebook för att vara med på en GS75-andel.

Då drog systemet in alla sju rätt och totalt 1,3 miljoner kronor. Nu är varje andel värd 37 508 kronor.

– Det har varit så många reaktioner, säger 33-årige Christoffer Fuhr som gjorde systemet.

Under måndagen avgjordes GS75 på Halmstad där bland annat fjolårets vinnare av Olympiatravet och Elitloppet, Ringostarr Treb, gjorde årsdebut som vinnare på en topptid.

Efter två jätteskrällar stannade utdelningen på sju rätt på 597 648 kronor.

Mest i landet vann tipparna hos ”Andelsbaren”. Totalt drog deras andelssystem in 1 387 812 efter att systemet lämnats in två gånger. Totalt såldes 37 andelar och varje andel blev värd 37 508 kronor. Andelen kostade 187 kronor.

Inledde med två spikar

Sajten bjöd in sina vänner och följare på Facebook att vara med, någonting som de gjort sedan i höstas på spelen utanför V86 och V75. Systemmakare: 33-årige Christoffer Fuhr från Örebro.

Han inledde systemet med att spika 2 Melissa Montoya (GS75-1) och 4 Don’t be Shy (GS75-2).

– Det är skönt att få det överstökat... nej då. Den första spiken var det egentligen bara galopp emot. Den andra ansåg jag som stenklar. Många vill ju leva så länge som möjligt på systemen men jag försöker hitta tidiga spikar, men spikar inte för spikandets skull tidigt så klart, säger han.

Bytte bort andrahandsfavoriten

Sedan var det storskrällarna. I GS75-3 vann 6 Pay Attention T.M., bara spelad till en procent och ett vinnarodds på 56,96. I den fjärde avdelningen vann 17,05-oddsaren 6 Global Action, spelad till två procent med Joakim Lövgren i sulkyn.

– När jag har gjort grundsystemet klart brukar jag leta runt på tider och spår. Så fick jag med den första skrällen. Den andra fick jag sen info från stallbacken om att Joakim Lövgren var väldigt nöjd med värmningen. Så jag tog med den och plockade bort andrahandsfavoriten och det gick ju vägen den här gången, förklarar han.

Christoffer satt hemma och följde loppen och valde att nobba måndagens arbete hemma i trädgården efter att spikarna i de två inledande avdelningarna gått in.

”Lite svettigt”

Inför det avslutade loppet var det hög puls, ett lopp som Christoffer Eriksson och 2 Viveur Bi vann.

– Man har varit med ett tag och är van att falla på målsnöret så jag brukar inte ta ut någonting i förskott. Men det är klart att det var puls och lite svettigt innan loppet. Sedan satt jag bara och väntade på utdelningen. Jag trodde det skulle bli strax över 300 000 kronor, det blev mer än jag trodde.

Hur har reaktionerna varit från de som var med och vann på systemet?

– Det är kul och det har varit så många reaktioner. Någon skrev och tackade och berättade att han äntligen hade råd att ta med familjen på en härlig semester i sommar. Det låter så klyschigt, men det är verkligen kul att vinna tillsammans.

Christoffer hade själv fyra stycken andelar och kan kvittera ut 150 000 kronor.

– Jag har precis varit och köpt en dammsugare för 7 000 kronor, ha ha, säger han om en del av investeringen efter vinsten.

Det vinnande systemet tog hem två stycken ”sjuor”, 48 ”sexor” och 428 ”femmor”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets succé – vann 1,1 miljoner kr

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Grand Slam 75

Trav

Facebook

Hästar