”Skrällen är helt ospelad – kan slå till på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Bergsåker lördag den 2 april • Här kan du rygga andelssystemen

Uppdaterad 2022-04-02 | Publicerad 2022-04-01

Förra lördagen prickade tolv system in alla 7 rätt på V75.

Sju rätt gav 7 543 kronor på V75 förra lördagen.

Tolv system i andelslaget satte alla rätt.

På lördag körs V75-omgången på Bergsåker.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– V75-skrällen skulle kunna slå till som helt ospelad, om stjärnorna står rätt, säger Erik Pettersson.

Följ ämnen
V75-tips

ANNONS: Här kan du rygga experternas andelssystem på V75, spelstopp 16.20 lördag. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Bergsåker under lördagen. Spelstopp: 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Mario Lipovac med hetaste snacket. Läs här.

V75-PODDEN: Senaste avsnittet med Pettersson & Lipovac i spelaren nedan.

BJÖRNKOLLEN: Senaste avsnittet med Björn Goop i spelaren ovan.ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]Vid förra lördagens V75-omgång gav sju rätt 7 543 kronor. Tolv av systemen i andelslaget prickade in alla rätt.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 14.55 fredagen den 1 april.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini” på lördag. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Tråkigt, men sant. 3 Månlykke A.M. (V75-2) kommer tillbaka efter uppehåll, men det låter riktigt bra från tränaren och kusken Gunnar Melander. Han har fått ett bra spår här och kan öppna bakom bilen. Han vann årsdebuten på fint sätt i fjol och det mesta talar för spets och slut här.

Miljonrensarna

5 Läckra Lisa (V75-5) var riktigt bra senast och fick ett bra spår här. Är stark och rejäl, och kan skrälla här i ett öppet lopp. Tre procent.

6 Midleton (V75-6) gick riktigt bra senast och tränaren har sina hästar i riktigt fint i ordning nu. Kan vinna igen. Åtta procent.

11 Marre’s Dreamboy (V75-7) är en riktigt bra häst. Återkommer visserligen efter paus med Jörgen Westholm är vass på att sätta hästarna i fint skick direkt. Tio procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Bergsåker. Det ska vara kallt på nätterna, men sedan plusgrader, så banunderlaget borde bli bra.

… innerspår bakom bilen är bra på Bergsåker med sina långa rakor.

… det kan bli någon form av stängt huvudlag på 3 L.A. Boko (V75-4).


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Lopp i kroppen och skoryck nu. Jag tar en chansning och går rakt ut på 11 Esprit Sisu (V75-3). Jag blev stormförtjust av hästens utveckling i fjol, nu har han, till skillnad från värste motståndaren 4 Born Unicorn, fått ett lopp i kroppen. Och så skorycket på det. Det kan bli lite körning första biten här och det vore fint för Wäjerstens slugger. Det får inte bli kryptempo, men det blir det sällan med Disco Volante i fältet. Till den här procenten är spiken mycket spelvärd! 16 procent.

Miljonrensarna

3 Sör Tinder (V75-5) har mycket fart, men är otroligt stökig. Skulle kunna slå till som helt ospelad, om stjärnorna står rätt. Noll procent.

8 Xanthis de Roi (V75-7) jagade jag i fjol, med viss framgång. Såg mycket fin ut i årsdebuten och Wäjersten låter otroligt nöjd med sin häst. Läget är mycket lurigt, men den här hästen kan göra en hel del jobb under vägen och har även fin fart. Blir otroligt lite spelad och stormvarningen är utfärdad. Fyra procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Bergsåker på lördag. Långt upplopp på 200 meter, att jämföra med Solvallas 196 meter.

… det blir barfota runt om på 5 Algot Zonett (V75-1) vilket är ett plus, men Wäjersten baissar lite för att hästen kan vara lite seg i kroppen så här i årsdebuten. Bäst i loppet!

… Gunnar Melander låter väldigt nöjd med jättefavoriten 3 Månlykke A.M. (V75-2). Dessutom blev spåret bra. Allt talar faktiskt för seger.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

3 Månlykke A.M. (V75-2) blir omgångens största favorit och det förstår jag. Det är landets bästa kallblod och det låter som Gunnar Melander har honom där han vill inför årsdebuten. Han har vunnit spårlottningen mot värsta konkurrenten och vägen mot ledningen ligger öppen. Jag spikar, njuter av kallblodskungen och vänder blad.

4 Hefner Am (V75-6) trodde jag en del på senast, men då tyckte jag han var sämre. Anledningen var att han inte var helt kurrant och han har fått återhämta sig. Han har stort grundkunnande för klassen och kan vinna från flera olika positioner. Jag hoppas Anders Eriksson trycker av från start för då är han kvick. Beställer spets och slut.

Miljonrensaren

8 Xanthis de Roi (V75-7) är en V75-meriterad häst som vunnit från just spår åtta på V75 förut. Årsdebuten var mersmakande och han satt fast med gott om krafter kvar bakom bättre hästar. Formen pekar åt rätt håll och hittar Daniel bara ner i vettigt slagläge så kan han göra en del själv. Till löjligt låg procent vill jag varna kraftigt. Fyra procent.

Tänk på att...

9 Dwayne Zet (V75-1) fick mycket pengar på sig när han vann Sylvesterloppet på nyårsafton, men jag tror han bär dom och kommer inte göra bort sig i debuten i silverdivisionen.

11 Esprit Sisu (V75-3) har lopp i kroppen och till den här starten plockar man av skorna, en växel han tände till extra på förra säsongen.

8 Firefoot (V75-4) blir bättre för varje lopp och han kommer med fyra raka segrar. Man ska sätta på ett helstängt huvudlag och köra med rycktussar för första gången, mycket intressant.

11 Wolt (V75-5) har årsdebuten avklarad.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Marios Tre i alla”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

3 Månlykke A.M. (V75-2). Det finns ingenting som talar för att han ska torska. Hästen är fullständigt överlägsen detta gäng. Tränaren Gunnar Melander säger enligt rapporter han har haft fantastiska träningsförhållanden under vintern. Jag tror vi får se på en uppvisning spikar och vänder blad.

1 Parveny (V75-4) har ett perfekt läge och är startsnabb. Spår 1 är perfekt på Bergsåker. Här får de andra springa fort för att hinna ikapp. 31 procent är fullt rimliga spelprocent. Liten ändring med barfota fram och att Örjan Kihlström kör.

Miljonrensarna

12 Fighter (V75-6). En gammal klyscha är att form slår klass. Fyra procent är lite absurt här, läget är vad det är, men Bergsåker har ett utslagsgivande upplopp. Pass upp!

8 Xanthis de Roi (V75-7) gjorde en fin årsdebut och ha gått framåt med det loppet i kroppen. Läget är chansartat men motståndet skrämmer inte. Fyra procent för Daniel Wäjersten på hemmabanan, duon är given på min kupong i alla fall.

11 Marre’s Dreamboy (V75-7) nämner jag också i samma lopp, som det är rätt distans för. Kämpar alltid hela vägen in i mål. Tio procent.

Tänk på att...

11 Wolt (V75-5) är överkapabel detta gäng om han går felfritt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll”. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Att spela emot de så kallade tv-systemen, det vill säga många i början samt spika i de avslutande loppen, anser jag vara en bra nyckel till hög utdelning. Jag väljer därför att spika 9 Dwayne Zet (V75-1) samt jättefavoriten 3 Månlykke A.M. (V75-2).

Miljonrensarna

Bike samt barfota runt om aviseras hos 5 Gazoline Mearas (V75-7). Kusken Sandra Eriksson tar för sig allt mer även i eliten. Nio procent gillar vi.

Jag spikade den Markus A Svedberg-tränade hästen 12 Fighter (V75-6) i sin senaste start på Solvalla. Denna gång är det ett uselt spår, men till fyra procent måste ekipaget streckas.

Tänk på att...

… Daniel Redén börjar starta upp sina superhästar men min känsla är att dom ligger tre veckor efter schemat på grund av dåliga träningsförhållanden.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll”. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

3 Månlykke A.M. (V75-2) gör årsdebut och det verkar inte finnas några orosmoln på himlen. Tränaren och kusken Gunnar Melander menar att vinterträningen har skötts exakt så som han vill. Trots att den riktiga toppformen inte finns ännu har Månlykke en straffspark här. Spelprocenten lär sluta runt 80 och det är befogat. Mitt råd är att välja reserv med omsorg.

4 Hefner Am (V75-6) var inte helt frisk senast och har fått pusta ut en aning. Tongångarna från stallet låter bra och man menar att hästen nu är redo för att göra en bra prestation. Kapaciteten är högst i fältet och jag är inne på att han vinner loppet på flera olika sätt. Dessutom annonseras rycktussar för första gången.

Miljonrensaren

4 Special Topmodel (V75-4) är en snabb rackare som siktats mot just det här loppet. Tränaren Mika Haapakangas låter väldigt nöjd och jag blir inte förvånad om han segerstrider till låg procent. Barfota runt om och amerikansk sulky. Tre procent.

6 Soul Tan (V75-7) är en häst jag gillar som ofta tenderar att bli för lågt spelad. Tränaren Elisabeth Lundholm är inne på att hästen ska vara ännu bättre i ordning trots den ofrivilliga frånvaron (problem med karleder). Kan inte öppna men positionen utvändigt ledaren brukar vara ledig. Därifrån kan han utmana om han har en bra dag. Skulle rensa enormt i avslutningen, spelad på en procent. I samma lopp kan man bara i farten plocka med 8 Xanthis de Roi, fyra procent.

Tänk på att...

… V75 avgörs från Sundsvall och Bergsåker. Det är en lurig omgång som faktiskt skulle kunna betala bra trots jättefavoriten i V75-2.

… Månlykke A.M. (V75-2) troligen är världens bästa kallblod som spås ett lysande år. Hur ska han förlora det här loppet? I synnerhet när värsta motbudet 9 Bellfaks fick ett sämre läge.

3 Disco Volante (V75-3) har en seger på femton starter. Lär ta ledningen och bli underspelad då han inte satt ditt ettorna i raden på slutet. Har kapacitet för att vinna men kan också svika de sista 100 meterna. En häst som det känns omöjligt att komma rätt på för många.

4 Born Unicorn gör sin årsdebut i gulddivisionen (V75-3). Hur bra är han direkt? Mycket intressant blir det att ha honom tillbaka.

… fyra till fem plusgrader väntas under lördagens V75-tävlingar. Det borde finnas alla förutsättningar för en fin bana.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Bergsåker på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

3 Månlykke A.M. (V75-2) är Sveriges bästa kallblod och är tillbaka efter vinteruppehåll. Han var grym under fjolåret med nio vinster på elva starter. Snabb ut och obesegrad i spetsposition. Felfri vinner han detta.

1 Icon Mearas (V75-6) hade sex raka vinster i vintras, varav fem från spets. Med startsnabbheten, som visades senast, är det toppchans att komma till spets. Bra läge och bör segerstrida.

Miljonrensarna

4 Special Topmodel (V75-4) är en snabb sort med ett gynnsamt utgångsläge. Gynnas av den korta distansen. En startraket som maxas i utrustningen. Tre procent.

5 Läckra Lisa (V75-5) är mer stark än snabb. Avslutade bra senast och tog en enkel seger. Gick med rycktussar då, samma utrustning nu. Gynnas om tempo. Tre procent.

Tänk på att...


… omgången bjuder på två stycken kallblodslopp när V75 går på Bergsåker.

3 Månlykke A.M. startar i V75-2 och blir omgångens största favorit.

… upploppet är 200 meter och kan bli avgörande för de som kommer bakifrån.


ANNONS: Här kan du rygga Inga-Lills system på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här är alla V75-system på lördag. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln