”Skrällen blir bortglömd till fyndprocent på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Boden lördagen den 15 juni • Här kan du rygga andelssystemen

Publicerad 2024-06-14

Beacon Kronos och Mats E Djuse är en av skrällarna på V75 på Boden.

På lördag körs V75 på Boden med midnattstrav och 43 miljoner kronor i jackpott.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljonrensare till omgången som har spelstopp klockan 20.30.

– Min skräll blir helt bortglömd till fyndprocent, säger Mario Lipovac.

– Jag har två jätteskrällar i V75-2, säger Erik Pettersson.


Här ryggar du V75-systemen:


ANNONS: V75-jackpott 43 miljoner på lördag. Här kan du haka på experternas andelssystem. Spelstopp 20.30. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

På lördag körs V75 på Boden. Observera att omgången har spelstopp 20.30.

MISSA INTE: Tidiga V75-tanken med Micke Korhonen. Läs här.


Här ryggar du Sportbladets system:


ANNONS: Haka på ”Tidiga Tanken” med Micke Korhonen. [Extern länk]


ANNONS: Haka på V75-intervjuerna med Nils Larsson. [Extern länk]


V75-INTERVJUERNA: ”Intressant jackpottskräll”


Sju rätt på V75

Vid förra lördagens V75-omgång på Östersund prickade andelslaget in sju rätt på åtta system. Utdelningen på sju rätt landade på 4 006 kronor.

Följande system satt: Rainmans Exklusive, Rekord-Micke V75, Sportbladets V75-intervjuer, Spiklös V75, Rekord-Micke Lilla, Skoinfo, Rekord-Micke Mini och Torpas V75.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång på Boden. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 11.51 fredagen den 14 juni.


Här ryggar du Sportbladets system:


ANNONS: Haka på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Haka på systemet Final Call med Mario Lipovac. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

Segermaskinen 8 Relevant Stride (V75-2) har tagit fem av sex segrar i år. Hästen är såväl stark som snabb och Jorma Kontio kommer köra som han har bästa hästen. Procenten är något hög för min smak men det är jackpott så vi får leta skrällar i andra lopp. Skor runt om och öppet huvudlag. Tränare Katja Melkko låter i alla fall nöjd med sin häst för dagen.

Miljonrensarna

Treåringen 12 Coin Boy L.A. (V75-3) är läcker. Överlägsen i senaste starten och man ska inte nonchalera Hanna Olofsson på hemmaplan. Utmanar om segern. Barfota bak och vanlig vagn. Tio procent.

4 Icon Mearas (V75-5) är en snabb häst som är bäst i den främre träffen. Skulle vara kul om han kunde få ledningen i skede två, då leder han detta lopp väldigt länge. Barfota fram och amerikansk vagn. 13 procent mot favoritens 42.

Tänk på att...

… Boden står som arrangör denna lördag och observera att det är klockan 20.30 V75 börjar.

1 Imperator F.I. (V75-5) blir överspelad. Det är korta häcken och innerspår där man inte kan hålla upp ledningen. Sårbar favorit till 42 procent.

… om 7 Francesco Zet (V75-7) är som han ska då ska han vinna Norrbottens Stora Pris 2024 från dödens. Tränare Daniel Redén låter väldigt nöjd mellan raderna men man kanske vill se det först? Motbud saknas inte i 3 Great Skills och 9 Always Ek.


Här ryggar du ”Rainmans” V75-system:


ANNONS: Haka på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Haka på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


Här ryggar du Sportbladets system:


ANNONS: Haka på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


ANNONS: Haka på ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Spel mot ett mål? Det känns som det i klass I. 10 Kingen Mearas (V75-6) var riktigt bra under Elitloppshelgen. Avslutningen han stod för i andraspår var magnifik. Visserligen bakspår nu, men jag tror det kan bli lite körning om positioner från start, sedan kan Wäjersten åka fram utvändigt och reglera det här fältet. Stark känsla för att Kingen ”bara vinner” här och till den här procenten är det således en given spik. 8 Nikylon kan testas bakom på komb.

Miljonrensarna

Jag gillar verkligen 8 Maybach W.F. (V75-1) och avslutningen under Elitloppshelgen var riktigt bra! Inte ofarlig här. Fem procent.

3 Notice’em (V75-2) ska gå barfota. Fartfylld – men strulig. Lär ha laddats hit. En procent. 14 Grit Brodda i samma lopp är också given på min kupong. Sex procent. Två jätteskrällar i loppet.

Hur kan det vara så lite spel på 12 Coin Boy L.A. (V75-3)? Tror han har klart bäst kapacitet här. Läget är rörigt, men Hanna får väl helt sonika åka runt dom?! Tio procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Boden den här lördagen. ”Natt-trav” med spelstopp 20.30.

… vi har jackpott och totalt 43 miljoner att spela om.

… V75-7 är Norrbottens Stora Pris med en miljon kronor till vinnaren. Det lär bli race då jag inte kan tänka mig att vare sig Daniel Wäjersten eller Mats Djuse vill släppa ledningen till favoriten 7 Francesco Zet.


Här ryggar du Eriks V75-system:


ANNONS: Haka på Petterssons Stora på V75. [Extern länk]


ANNONS: Haka på Sportbladet Jackpott. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spiken

Rapporterna kring 7 Francesco Zet (V75-7) är starka och det verkar som han kommer vara i bättre form inför den här uppgiften än Elitloppet. Med loppen i kroppen flyttar han fram formen ordentligt och jag tror han vinner det här loppet utvändigt ledaren om det krävs. Det finns i boken att han släpps till spets också, men oavsett ska han ses med god segerchans.

Miljonrensarna

Hemmahästen 12 Coin Boy L.A. (V75-3) är en riktigt häftig treåring som jag tror Hanna Olofsson inte anmäler om det inte är påställt. Han är bara tre år, men det tar jag inte hårt på då han har klass och jag tror han kommer runda många, kanske alla? Tio procent.

Det ser ut som att 8 Beacon Kronos (V75-5) kommer bli totalt bortglömd och det är fel. Han besitter väldigt hög kapacitet, men har haft lätt att strula till det för sig. Han såg riktigt fin ut senast med krafter kvar och det känns som han är i väldigt bra fas. Trots spåret tror jag han kan vinna den tunga vägen. Fyndprocent! Tre.

Tänk på att...

… Daniel Wäjersten sitter på leken i V75-1 med sin tre hästar. Tycker att 4 Heartbeat Thunder är intressantast då han var fin senast mot billigt motstånd, men kommer han till ledningen ser det bra ut. Dock ska 3 H.C.’s Crazy Horse gå med rycktussar för första gången och det är en häst som kan väldigt mycket i ljusa stunder.

8 Relevant Stride (V75-2) står för klassen i loppet och ska vara klar favorit, men procenten blir väldigt hög och när jag tror på den andra storfavoriten kan jag inte gå på henne. Långresa och spår två i volten är två frågetecken. Kan 7 Icegirl L.A. skrälla likt förra året den här dagen? En procent.

10 Kingen Mearas (V75-6) avslutade mycket vasst senast i klass II-finalen. Han är ny i klassen, men det känns som ett ”norrländsk klass I” inte är lika tuff och jag tror han kommer runda många. Befogad favorit.


Här ryggar du Mario Lipovacs V75-system:


ANNONS: Haka på Marios Trehundring på V75. [Extern länk]


ANNONS: Haka på Marios Skrällkoll på V75. [Extern länk]


Robert Lipovac:

Spiken

7 Francesco Zet (V75-7) var ute i Elitloppet och hade inget svar mot en omöjlig Horsy Dream. Känslan var att vi inte skulle få se Daniel Redéns kanon på ett tag och att man tar ut honom redan är ett tecken på att han fortsatt håller toppform. Huvudscenariot är att han körs framåt direkt och tar över ledningen och därifrån ska han inte torska mot detta motstånd. En ny segerrad ska påbörjas och jag spikar!

Miljonrensaren

8 Nikylon (V75-6) var läcker senast och trivs ypperligt på distansen. Hästen har toppform och Jörgen Westholm låter småoptimistisk. Läget är inte det bästa men det kryllar inte av startkanoner innanför och då hästen är snabb ut räknar jag med att han får en bra position direkt. Med lite klaff är han med i segerstriden och är given till nuvarande fem procent.

Tänk på att...

… det är midnattstrav i Boden och V75 start är 20.30.

13 Pyrotek (V75-4) har dragit ett bra utgångsläge och med kallblodskungen Mats E Djuse ska det vara en bra chans.

… om 1 Imperator F.I. (V75-5) bara hittar ut från sitt innerspår så ska det vara toppchans mot ett ljummet motstånd.


Här ryggar du Robert Lipovacs V75-system:


ANNONS: Haka på ”Roberts Tvåhundra” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Haka på ”Roberts Special” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Drottningen av Norrbotten står för min spik i denna omgång då Hanna Olofsson sitter upp bakom egentränade 6 Last Dying Breath (V75-5). Vrålsnabb ut och i spets kan jag aldrig tänka mig att dom förlorar. 18 procent.

4 Heartbeat Thunder (V75-1) är en av tre från Stall Wäjersten i loppet. Relativt jämt på strecken dom emellan och jag tar ställning och spikar chefen. Alltid skönt att börja en jackpottomgång med en spik.

Miljonrensarna

Omgångens bästa lopp är självklart V75-4 där 15 kallblod utspridda på olika volter gör upp om segern. 8 Sjövoll Julius streckas tidigt till två procent.

Har Daniel Wäjersten verkligen valt rätt häst (8 Zigzag Zagazoo) i V75-3. Jag rankar 11 I.D.Gasolin tidigt då biken åker på. Fem procent gillas.

2 Beast (V75-6) maxas i balansen och jag tror att det finns nåt i den hästen. Upp till bevis nu, en procent.

Tänk på att...

… det är en underbar omgång på Boden där två lopp med 15 hästar med voltstart sticker ut och borgar för hög utdelning speciellt då den är kryddad med jackpott.

… jag aldrig kan tänka mig att 7 Francesco Zet (V75-7) blir släppt till någon ledning denna gång vilket gör loppet högintressant.

… ”Gul kusk” Alessandro Gocciadoro kommer till Boden och stallformen är hysterisk.


Här ryggar du ”Krukans” V75-system:


ANNONS: Haka på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Haka på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

8 Relevant Stride (V75-2) har vunnit åtta av elva starter. Rekordsänkte rejält senast men fick ändå ge sig efter 1.11.8/1 000 meter. Hästen är snabb som stark och tål jobb. Kan vinna med olika upplägg.

10 Kingen Mearas (V75-6) var ute i klass II-finalen senast under Elitloppshelgen och gick väldigt bra som trea bakom Emerald Island och Lexus B.R.. Kommer att gå med skor runt om den här gången, men kan gå runt fältet ändå.

Miljonrensarna

9 Inge B.Svärlig (V75-5) fick göra en del grovjobb senast men kunde avgå med seger. Har ett passande utgångsläge med rygg på en startsnabb häst. Ska testas barfota för första gången och behöver inte vara borta. Fyra procent.

Tänk på att...

… det körs midnattstrav på Boden. Spelstopp för V75 är klockan 20.30.

… 43 miljoner kronor väntar en ensam vinnare.


Här ryggar du Inga-Lills V75-system:


ANNONS: Haka på Inga-Lills system på V75. [Extern länk]


ANNONS: V75-jackpott 43 miljoner på lördag. Här kan du haka på experternas andelssystem. Spelstopp 20.30. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln