”Som det känns blir det Sweden Cup”

avTrav365

Foto: ATG LIVE
Jairo och Joakim Lövgren vinner överlägset i V86–2.

En barfotadansande Jairo stack undan till en överlägsen seger i V86-2.

Nu väntar Elitloppshelgen för den segervana sjuåringen.

– Som det känns nu blir det Sweden Cup, avslöjade Joakim Lövgren i vinnarcirkeln.

Jairo var en följetång under vintern för V75-publiken då han bland annat vann två finaler inom Silverdivisionen. I sin senaste start spände man bågen ytterligare och testade att kvala in till Olympiatravet, men där var han inte som bäst och fick nöja sig med en fjärdeplats.

– Loppet senast var en plump i protokollet som vi skulle tvätta bort i dag, sa tränaren och kusken Joakim Lövgren efter kvällens seger.

”Kändes som i vintras”

Efter att tvingats göra mycket jobb utvändigt ledaren var Jairo totalt överlägsen över mållinjen. Redan 500 meter från mål hade han knäckt ledaren Re Doc.

– Jag såg fram emot det här loppet, det låg rätt i tiden och han har tränat som att det var dags att starta. Han trivs bra på Solvalla och tyckte det var kul i dag. Han kändes som han gjorde i vintras när det gick så bra för honom, sa Joakim Lövgren i vinnarcirkeln.

”Jag är lite sugen”

Solvallapubliken kan se fram emot att få återse Jairo redan till Elitloppshelgen då Joakim meddelade att han är intresserad att starta honom i Sweden Cup, ”Lilla Elitloppet”, som lockar med 600 000 kronor i förstapris.

– Jag är lite sugen på Sweden Cup med honom, när han har den här formen och är så fräsch. Som det känns nu blir det Sweden Cup, sa Joakim Lövgren.

Jairo har vunnit 21 av sina 41 starter och tjänat nästan två miljoner kronor.

Segern i V86–2 var värd 60 000 kronor över distansen 2 140 meter auto. Tvåa slutade El Diablo B.R. och trea blev Scellino Luis.


NILS LARSSON

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla

Elitloppet