Dopningtränaren i bråk med vakter

avErik Pettersson

TRAV

Dramatik när vakter kastade ner honom från segerpodie Källa till Sportbladet: ”Det var tumult”

1 av 2 | Foto: Kanal75
Fabrice Souloy i tumult i Neapel efter storsegern.

Dopningsavstängde Fabrice Souloy är förbjuden att beträda stallområdet på samtliga Europas travbanor.

Trots det var han på plats i Neapel under måndagen och försökte ta emot priser efter att hans häst tagit en dubbelseger i Lotterian.

– Souloy var inne på stallbacken och skötte om hästarna hela dagen trots att han är portad, säger en källa till Sportbladet.

Både ettan och tvåan i mål i Lotterian, Timome Ek och Un Mec d’Heripre, tränades i fjol av den franske stortränaren Fabrice Souloy, när den stora koboltdopningsskandalen avslöjades.

Souloys hästar testades positivt för höga värden av ämnet i både Elitloppet samt under tävlingar i Oslo under Oslo Grand Prix-dagen.

Souloy är nu avstängd i ett år i hemlandet Frankrike och får inte beträda något stallområdet på någon bana i Europa, dessutom väntar domen mot honom av norska- och svenska travförbundet för dopningen i Elitloppet och på Bjerke i Oslo.

När avstängningen började att gälla skrev Souloy över alla sina hästar på sin svåger Philippe Billard, som uppenbart är ”målvakt” för rörelsen.

Vittne: ”Styrde och ställde”

När dubbelsegern i Neapel skulle firas under måndagskvällen struntade Souloy helt sonika i att inte får beträda stallområdet på banorna. Han var på plats för att se hästarna tävla och när priserna skulle delas ut var han enligt uppgifter till Travronden och TT på plats på segerpodiet.

– Han var på plats på banan och styrde och ställde i sedvanlig ordning.

– Souloy var inne på stallbacken och skötte om hästarna hela dagen trots att han är portad. Han hotade med att stryka sina hästar om han inte fick vara på stallbacken, det var tumult, säger en källa till Sportbladet.

Kastades ner av vakter

– Under prisutdelningen klev han upp på vinnarpodiet, men blev bortmotad av fyra, fem bastanta vakter, säger ett ögonvittne på plats i Italien till Travronden.

– Souloy blev nedkastad därifrån av vakterna, fortsätter vittnet till tidningen.

Enligt TT avslägsnade sig då Souloy från området.

I slutet av maj kommer en rättegång äga rum i Oslo, där kommer man att komma fram till huruvida Fabrice Souloy kommer ett straffas för dopningen av de nordiska länderna.