– Kan nästan lova att han är med på linjen

TRAV

PETTERSSON sätter plusbetyg på startfältet i Prins Carl Philips Jubileumspokal

Tio topphästar slåss om 250 000 kronor i Prins Carl Philips Jubileumspokal.

Här sätter Trav365:s expert Erik Pettersson på startfältet.

– Han har en fruktansvärd fart, blir inte lätt att stå emot, säger Pettersson om favoriten 8 Twister Bi, som körs av Björn Goop i topploppet.

1 In Vain Sund ➕➕➕➕

Kusk: Örjan Kihlström

Tränare: Daniel Redén

Kommentar: Jättebra häst som jag vet att franske demonkusken Franck Nivard har hyllat efter starterna på Vincennes i vintras. Spåret är bra, men In Vain Sund kan inte hålla ledningen här och då är han sårbar. Örjan Kihlström hittar ”alltid” luckor, men här är risken överhängande att han sitter fast hela vägen. Löser det sig så är det vettig chans.

2 Donatomite ➕➕➕

Kusk: Torbjörn Jansson

Tränare: Frode Hamre

Kommentar: Har blivit en snackhäst i Norge och blir bara bättre och bättre. Trevlig jänkare som är snabb och travsäker. Jansson lär ladda järnet från start och det finns i boken att han håller ut snabbe 4 Poet Broline och kan hitta till tät, om det blir ledningen är Donatomite hästen att slå, och det blir nog ingen lek. Pass upp!

3 Trot Kronos ➕➕

Kusk: Veijo Heiskanen

Tränare: Veijo Heiskanen

Kommentar: Här har Veijo Heiskanen gjort ett superjobb, som han fått till den här hästen. Jisses, vad bra han var i V75-finalen senast då han ”bara” blev tvåa. Men, och det är ett stort men, anmälningen här vet jag inte riktigt hur jag ska kommentera. Trot Kronos har 353 000 kronor på kontot och nu möter han hästar med flera miljoner insprunget. Jag tror att loppet kan göra Trot Kronos gott inför framtiden, men segerbud här? Nej.

4 Poet Broline ➕➕

Kusk: Peter Untersteiner

Tränare: Peter Untersteiner

Kommentar: Den här hästen är väldigt ojämn. Ibland susar han bara på i ledningen, men vissa dagar lägger han ner rörelsen helt. Här kan det bli körning från start och skulle han få svar om ledningen känns han faktiskt totalt chanslös i ett sånt här gäng. Poet Broline är ingen häst som gillar blodsmak i munnen och jag rankar ner honom rejält, speciellt som hårt streckad på V75.

5 Pythagoras Face ➕

Kusk: Kenneth Haugstad

Tränare: Roger Walmann

Kommentar: Fin häst som inte får till det så ofta numera. Som treåring rankades han mycket högt av tränare Walmann, men på senare år har han inte fått ut det. Räcker inte till seger här.

6 Twain Bi ➕

Kusk: Pål Buer

Tränare: Pål Buer

Kommentar: Norsk häst som står hårt inne, dessutom tränarkörd. Utfyllnad.

7 French Laundry ➕

Kusk: Ulf Ohlsson

Tränare: Stefan Melander

Kommentar: Är kastrerad i vinter och man (jag) trodde han skulle kunna tända till då. Det verkar vara tvärtom. Senast fick han ett perfekt lopp i rygg på ledaren, men över upploppet lade han bara ner rörelsen. Ser inte ut att vilja tävla längre. Trist på så fint stammad häst. Läge och form betyder = chanslös.

8 Twister Bi ➕➕➕➕➕

Kusk: Björn Goop

Tränare: Jerry Riordan

Kommentar: Superhäst med vasst humör. Skulle Björn Goop hitta ner i banan, och de kör lite för fort framme i täten, så kommer Twister Bi flyga lågt sista varvet. Håller han sig bara lugn och får ett någorlunda bra lopp så kan jag nästan lova att han är med på linjen när segerchecken skrivs ut. Befogad favorit, trots det usla utgångsläget. En riktig racer!

9 Target Kronos ➕➕➕➕

Kusk: Adrian Kolgjini

Tränare: Lutfi Kolgjini

Kommentar: Topphäst som familjen Kolgjini hyllar. Blev lite bortkörd senast och är inte som allra bäst med skor på hovarna. Med framspår hade jag gett hästen och det hade troligtvis varit ett spikbud, bakifrån blir det lite krångligare, men blir det skoryck så ska hästen med tidigt.

10 Billy Flynn ➕

Kusk: Christoffer Eriksson

Tränare: Pär Hedberg

Kommentar: Dåligt spår och diffus form. Går inte.