”I dunderform – kan vinna...”

TRAV

Han är en riktig ”bankomat” som ständigt tar topplaceringar i storloppen.

Oasis Bi är en het kandidat i söndagens miljonlopp i norska Jarlsberg.

– Han är i dunderform och kan absolut vinna om det stämmer, säger tränaren Stefan P Pettersson.

Det är tätt på given med V75 den här veckan. Efter Halmstads Sprintermästarmeeting med V75 torsdag och lördag är det även V75 på söndag i norska Jarlsberg. Huvudnumret är Ulf Thoresen Grand International med 790 000 kronor till vinnaren. Ett topplopp med de färska storloppsvinnarna Twister Bi och Carabineri, kryddat med Oasis Bi, D.D.’s Hitman, Sauveur, Lionel med flera.

Nioårige Oasis Bi är beundransvärd och den 16-faldige miljonären fortsätter att leverera i storloppen. I våras blev han trea i Olympiatravet, näst senast satt han fast med krafter kvar i Jämtlands Stora Pris och senast utmanade han Propulsion ända in på mållinjen i Norrbotten Stora Pris och blev tvåa.

– Det var nära och hästen gjorde en jättefin prestation. Han var extremt bra och travade fantastiskt hela vägen. Kim Eriksson var lika lyrisk som han vara i alla tv-sändningar efteråt. Det är kul för de nya, unga kuskarna att få köra sådana här hästar. Jag är otroligt nöjd med min häst, säger Stefan P Pettersson.

– Näst senast i Östersund satt han fast bakom On Track Piraten och fick aldrig någon chans från ett invändigt läge. Erik Adielsson sa efteråt att nu var det riktigt bra tryck i hästen. Men tyvärr fick han inte visa det då. Hästen har varit i dunderform i de två senaste loppen, det måste jag säga. Han känns också precis lika fin i träningen efteråt.

”Taktiken är upp till Erik att lösa”

Oasis Bi lottades till spår sju bakom bilen (V75-6) men är nu nedstruken ett spår eftersom Takethem har blivit struken för en gaffelbandsskada. Han körs av Erik Adielsson som helt får lägga upp taktiken för den startsnabbe och speedige elithästen.

– Oasis Bi (V75-6) är en väldigt gedigen häst som nästan alltid är långt framme om det löser sig. Det är klart att vi tror på vår häst men vi får inte ha för mycket otur från det här läget. Men han är absolut en av de som kan vinna om han har flyt.

– Det gäller att komma till från det läget men det är upp till Erik att lösa. Han får lägga upp taktiken som han vill och vi kan eller vill inte påverka det taktiska. Det är därför vi har en av världens bästa kuskar som gör de bästa valen för det mesta. Vi gör inga ändringar utan hästen tävlar barfota runt om precis som vanligt, säger Stefan P Pettersson.

Och tillägger:

– Oasis Bi är nio år nu och är oerhört fräsch och fin i sin kropp och i sina ben. Han är ett riktigt praktexemplar. Vi tar det här loppet på söndag först så får vi se var nästa start blir. Vi är såklart jätteintresserade av Hugo Åbergs men vi får se om vi får frågan. Det är ett fantastiskt lopp att vara med i.

Michael Carlsson, Kanal75