Stjärnan: ”Man får njuta av stunden”

Körde in 2,1 miljoner på ett dygn – laddar om mot V75: ”Fantastiska dagar”

Två kvällar, tre segrar och över 2,1 miljoner kronor i prispengar.

Stjärnkusken Örjan Kihlström är i strålande form.

– Det har varit fantastiska dagar, man får njuta av stunden, säger han till Trav365 och laddar om mot V75.

Första segern kom 1980 och sedan har det bara runnit på.

Örjan Kihlström har en bländande karriär som kusk och tidigare i år skrev han in sig i 6 000-segrarsklubben som består av Jorma Kontio, Olle Goop, Stig H Johansson, Åke Svanstedt, Björn Goop.

I veckan skördade han ytterligare framgångar och under lite mer än ett dygn, 25-26 juni, så travade han in över 2,1 miljoner kronor på vinstkontot.

– Det har varit bra, det är sällan man vinner så stora lopp efter varandra, säger Örjan till Trav365.

”De här loppen man drömmer”

Totalt blev det tre vinster, två andraplatser och ett ”brons” under V75 Jägersro på tisdagen och V86 Östersund på onsdagen. Och vinsterna var inga dussinsegrar. Två av dem var i riktiga storlopp, Hugo Åbergs Memorial och Svenskt Kallblodsderby. Och självklart betyder segrarna extra mycket.

– Absolut är det så. Det är de här loppen man drömmer om och det som är kryddan på tillvaron som kusk. Bara att få vara med är jättekul – och att få vinna känns stort, säger Kihlström.

Men även om de stora loppen, som Örjan beskriver, är ”kryddan” – ser han vinsterna som en bonus.

 – Att lyckas i de här loppen är otroligt, en bonus att få vinna. Det är kul att det gick vägen, men jag hade inte gråtit om jag missat.

Hittills i år har Örjan tagit 143 segrar och har en vinstprocent på 17,7 – därtill är han den kusk som kört in mest pengar i år.

Känner du att ditt namn förpliktigar, att det förväntas att du ska vinna?

– Nja, jag vet inte om mitt namn har betydelse. Det är kul att kunna vara med och kämpa på den här nivån. Visst, man får köra många bra hästar – så det gäller att leverera. Det är självklart man vill ge resultat.

”Ett fint läge”

På lördag är det V75 på Hagmyren och bland annat så kommer Örjan sitta upp bakom före detta Elitloppsvinnaren Magic Tonight i EJ:s guldsko, V75-3.

Vad säger du om hästen?

– Han har tävlat hyggligt på slutet, även om han inte är som när han var bäst. Vi har fått ett vettigt läge, så jag hoppas det blir ett bra lopp. Man har inga direkta krav på Magic, han har gjort allt han behöver göra och att han fortfarande kan tävla på en hygglig nivå är en bonus.

En häst du har stor erfarenhet av, Stefan Melanders Volstead, är favorit – har du något knep för att vinna?

– Knep vet jag inte. Magic har gjort sina bästa lopp i ledning så det vore kul att få se han gå upp där. Vi får se hur det går på lördag.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!